ÅKESSON OCH BILDT OM SWEXIT I AGENDA

småskaliga vattenkraftverk_vattendirektiv_klimat och mijö_eu

September 2018

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

Det är sällan jag tittar på Statens Vinklade Television men när jag hörde att Jimmie Åkesson och Bilderbergaren Carl Bildt hade haft en debatt om Swexit i programmet Agenda så var jag givetvis tvungen att titta.

Åkesson:

– Jag vill inte att Sverige ska vara med i det EU som vi har idag. Carl Bildt och hans federalister i Bryssel vill flytta ännu mer makt till Bryssel. EU vill även att Sverige ska fråntas rätten att lagstifta egna lagar. Det är det som jag vänder mig mot. Problemet med EU är att jag inte kan avsätta de politiker som stiftar lagar åt mig. Jag kan heller inte rösta på dem. Ofta är det andra länders byråkrater som bestämmer svensk lagstiftning.

När det gäller Brexit så menade Åkesson att det vi bevittnar nu är att EU-eliten försöker straffa England för sin Brexit så att inga andra länder följer efter. Åkesson menade även att EU är ett vänsterliberalt projekt.

Carl Bildt däremot yrkade på mer europeiskt samarbete. Bildt menade att spörsmålet Swexit “är i särklass det mest farliga förslag som diskuteras i denna valrörelse”. Enligt Carl Bildt så skulle Sverige gå under om vi gjorde en Swexit. Skulle EU krascha så skulle planeten lida svåra nederlag och så vidare.  Carl Bildt förespråkade iden om gemensam lagstiftning för EU-länderna (Europas Förenta Stater). Bildt förespråkar kvotflyktingar men “dessa  ideer stoppas av nationalistiska grupper inom EU”. 

Och eftersom vi har att göra med Sveriges Vinklade Television så hade man givetvis en intervju med superglobalisten och Frankrikes president Emanuel Macron. Macron menade bland annat att Jimmie Åkesson “inte är förenlig med er historia och era värderingar”.

MIN ÅSIKT
När jag lyssnade på Bilderbergaren Carl Bildt så var det som att lyssna på ett spöke från det förflutna. Samma gamla ramsor som han körde när det var folkomröstning om Sveriges skulle gå med i EU eller inte. Samma gamla skräckpropaganda om att världen skulle gå under om vi fick en Swexit eller om EU skulle krascha. Sverige har varit med i EU sedan 1994 och var har vi fått? Vi har fått ett överstatligt EU där EU mer eller mindre kontrollerat svensk lagstiftning. Slutmålet är att EU:s lagar ska gälla och att svenska lagar helt ska upphöra.  För mig personligen är detta en mardröm. Det innebär att vi som EU-medborgare kommer ha noll chans att påverka eftersom EU-politikerna inte är folkvalda, de är självvalda.

Sverige behöver ett Swexit och det är absolut inte omöjligt att genomföra. Det som behövs för att få till stånd ett Swexit är debatter och upplysning.

Jag tycker Jimmie Åkesson var bra även fast det var Carl Bildt som styrde diskussionen. Men sakmässigt så vann givetvis Åkesson med hästlängder. Carl Bildt kunde bara rabbla upp samma gamla globalistpropaganda.

Swexit – ja tack.