AGENDA 2030 MÅL 10

April 2017

Pia Hellertz serie om Agenda 2030. Mål 10.

Mål 10 – Minska ojämlikheten inom och mellan länder

EN ”ANSVARSFULL” MIGRATIONSPOLITIK

Först lite poesi från Agenda 2030.

”Till 2030 möjliggöra och verka för att alla människor, oavsett ålder, kön, funktionsnedsättning, ras, etnicitet, ursprung, religion eller ekonomisk eller annan ställning, blir inkluderade i det sociala, ekonomiska och politiska livet. När vi nu startar denna kollektiva resa, lovar vi att ingen kommer att lämnas bakom”.

Dessutom vill man ”underlätta en ordnad, säker, reglerad och ansvarsfull migration och rörlighet av personer, inklusive genom planerad och väl fungerande migrationspolitik.” Det var sannolikt inom ramen för detta mål som tidigare statsministern Fredrik Reinfeldt bad oss öppna våra hjärtan. Är det detta mål som styr att nuvarande regering har så svårt att hitta sätt att begränsa och hantera de stora flyktingströmmarna för att inte riskera att låta som Sverigedemokrater? Fast på senare tid har det hänt saker. Även de övriga partierna har börjat sätta ner foten, fast ibland på ett sätt som ger mig obehagskänslor. Man jag väljer att inte gå in på den frågan här. Det är tema för en annan artikel. Genom att öppna gränserna så fördelas människorna mer ”jämlikt” mellan fattiga och rika länder, vilket naturligtvis innebär att de rika länderna blir mindre rika. De rika länderna ska med hjälp av biståndspengar förbättra villkoren i många fattiga länder, men eftersom dessa har korrumperade regimer så hamnar pengarna fel. Kan det vara så illa som vissa kritiker skriver att flyktingkrisen är medvetet planerad och orkestrerad?

PLANERAD SKULDSÄTTNING AV NATIONER
Peter Krabbe berättar exempelvis på sin blogg om mångmiljardären George Soros. Krabbe menar att Soros ser sig själv som en världens Messias. Soros är världens rikaste man, med en förmögenhet på sammanlagt cirka 310 miljarder kronor. ”Bedömare anser att Soros är den nu levande person som påverkar politik och kultur i Amerika (och västvärlden i sin helhet) mer än någon annan person. Soros är central i Bilderberggruppen och därmed också i FN:s 2030 Agenda”, skriver Krabbe. Enligt Krabbe anser Soros att EU måste acceptera minst en miljon migranter årligen under överskådlig framtid. Dessa bör fördelas ”rättvist” över Europa så att den ekonomiska bördan blir delad mellan staterna. Krabbe skriver:

”Det är inte svårt att förstå att den enorma skuldsättning av Europa som migrationen enligt Soros eget scenario skulle medföra passar bra i hans ambition att återigen vara ‘behjälplig’ med utlåning till berörda stater genom obligationer eller fonder. Ju fler stater som krisar desto bättre för den som sitter på kapitalet. Ju större migration desto större behov av varor och utbyggd samhällsstruktur och därmed en ökad företagsamhet. Med hjälp av ett gigantiskt kapital kan man försäkra sig om total kontroll över samhället”.

Redan inför valet 2010 använde Reinfeldt begreppet ”föregångslandet Sverige”. I flera sammanhang fortsätter regeringen Löfven att tala om Sverige som föregångslandet när det gäller att implementera Agenda 2030. Enligt regeringens hemsida är regeringens ambition att ”Sverige ska vara ledande i genomförandet av Agenda 2030”. Med endast 15 år kvar till 2030 så inser vi att det är bråttom, väldigt bråttom. Hur genomtänkt och kompetent kommer förändringarna att genomföras? Vilken typ av politisk ledning krävs för att klara av detta? Jag frågar mig igen – handlar det om en global diktatur som många kritiker hävdar?

http://www.piahellertz.com/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.