NOOSHI DADGOSTAR OM FÖRSÄMRINGEN AV VÄLFÄRDSSYSTEMET

September  2021

Nooshi Dadgostar håller tal i kammaren i september 2021 där hon kritiserar försämringen av pensionssystemet, sjukförsäkringen och A-kassan och menar att både socialdemokrater och moderater ligger bakom denna försämring. 

Video ovan: Nooshi Dadgostar svingar med släggan i kammaren. 

DEN FÖRSÄMRADE PENSIONEN

   Dadgostar säger att Regeringen Löfven gick ut med att pensionstillägget var “en satsning på Sveriges pensionärer” och att pensionärerna skulle få 600 kronor mer i månaden före skatt. Nu visar det sig att de med lägst pension inte får någon höjning alls och att de flesta pensionärer får betydligt mindre än de 600 kronor som utlovats.

   Dadgostar fortsätter och säger att nu får vissa pensionärer använda sparpengar för att få det att gå ihop, vissa som har gått i pension måste fortsätta jobba eftersom de inte får det att gå runt och vissa pensionärer bor till och med i husvagn. 50 kronor mer i månaden i pension betyder i princip ingenting (1).

   För att göra pensionssystemet än värre så har nu socialdemokrater och moderater gått ihop och håller nu på att höja pensionsåldern (2). 

pensionen_a-kassan_nooshi dadgostar_vänsterpartiet-sjukförsäkringen

Statsrådet Ardalan Shekarabi skriver  “Socialdemokraterna kommer fortsätta kämpa för höjda pensioner, det är vår skyldighet” men det så kallade pensionstillägget var det väldigt få som fick någon nytta av. Exempelvis får den med en pension på 9 000 bara 25 kronor, den som har strax över 10 000 får 325 och den med strax över 16 000 kronor får 175 kronor och detta är före skatt. Foto: Kristian Pohl/ Regeringskansliet.

FÖRSÄKRINGSKASSAN OCH SJUKFÖRSÄKRINGEN

      Dadgostar går vidare och säger att de senaste 15 åren har det inte spelat någon roll om det har suttit socialdemokrater eller moderater i regeringen, de har båda infört drakoniska försämringar i sjukförsäkringen och utförsäkrat svårt sjuka personer. Dessa personer, som har blivit utförsäkrade, är svenskar som via sin skatt har betalat in till sin sjukförsäkring. Förra året, 2020, slog Försäkringskassan rekord gällande avslag på ansökan till sjukpenning.

   Vi har haft socialförsäkringsministrar såsom Ulf Kristersson och Annika Strandhäll och dessa har svikit svårt sjuka personer. Försäkringskassan bråkar nu med sjuka personer om intyg och vill helst att man säger upp sig från heltidsjobb.

   I och med pandemin har reglerna för A-kassan lättats upp. Dessa nya regler för A-kassan behöver permanentas. Dadgostar hoppas att regeringen Löfven inte använder frågan om A-kassan i valrörelsen som en socialdemokratisk teaterföreställning. 

sjukförsäkringen_vänsterpartiet_ höjd pensionsålder_moderaterna

Moderaterna är ökända för att dra ner på välfärdssystemet och deras motto verkar vara att bestraffa sjuka och arbetslösa. Kristersson var tidigare socialförsäkringsminister och bidrog till den hårda linjen som nu existerar inom sjukförsäkringen där sjuka blir behandlade som andra klassens medborgare. 

 

Historien om hur sexklövern monterade ned det framgångsrika pensionssystemet som kallades ATP: 

Jmm.nu pensionsförstörarna

 

 

REFERENSER

  1. https://www.senioren.se/nyheter/pensionstillagget-bidde-bara-en-tumme/
  2. https://www.senioren.se/nyheter/hojd-pensionsalder-fran-2020/

PRENUMERERA/SUBSCRIBE

* indicates required

 

DONERA/DONATE. Please make a donation – any amount is welcome.  Hjälp alternativmedia att växa – gör en donation. Alla gåvor är välkomna. Swish: 076-9387471. Paypal: k33@live.se. Bankkort/bankcard on the button below.“8Y1A9026” by Socialdemokrater is licensed under CC BY-NC-ND 2.0

Be the first to comment on "NOOSHI DADGOSTAR OM FÖRSÄMRINGEN AV VÄLFÄRDSSYSTEMET"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.