250 000 DEMONSTRERADE MOT TTIP

20/10 – 2015
I oktober hölls en demonstration i Berlin mot handelsavtalet TTIP. 250 000 människor dök upp och demonstrerade.

250 000 DEMONSTRERADE I BERLIN

Demonstrationen i Berlin kom upp i ca 250 000 människor. Många olika organisationer deltog t.ex Die Linke, Attac, Greenpeace, De Gröna, kulturella organisationer och fackföreningar m.m. Även i Sverige har det förekommit protester och demonstrationer mot handelsavtalet TTIP. Handelsavtalet TTIP handlar om många olika områden t.ex. miljöskydd, livsmedelskvalitet, säkerhet. Den stora uppslutningen vid demonstrationen i Berlin mot TTIP visar att folket har vaknat.

VAD ÄR TTIP?

TTIP står för Transatlantic Trade and Investment Partnership och är ett handelsavtal mellan Europa och USA. Utåt sett så låter det vackert men inåt sett så verkar handelsavtalet vara en katastrof. Handelsavtalet kommer bl.a. ge stora företag makten att kunna stämma stater om en stat agerar så att affärerna går dåligt för ett storföretag. (tänk dig själv Sverige med sina politiker som är så mån om att kasta pengarna i sjön).

Förhandlingarna om avtalet sker bakom stängda dörrar men det som sipprar ut är illavarslande. Och nu hörs protesterna globalt.

 

 

 

 

Be the first to comment on "250 000 DEMONSTRERADE MOT TTIP"

Leave a comment

Your email address will not be published.
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.