YOUGOV OPINIONSUNDERSÖNING MARS 2016

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Enligt Yougov så får partierna följande stöd mars 2016

Moderaterna 24,6 %
Centerpartiet 5,7 %
Liberalerna 3,7 %
Kristdemokraterna 3,6 %
Miljöpartiet 5 %
Socialdemokraterna 21,9 %
Vänsterpartiet 7,2 %
Sverigedemokraterna 24,9 %

Jag har ingen aning vilken företag bland opinionsundersökningsföretagen som visar mest relevant resultat så därför presenterar jag undersökningar från olika marknadsundersökningsföretag varje månad.

Alla borgerliga partier kämpar för att sänka ingångslönerna i Sverige. Om detta blir verklighet så kommer även din och min lön att sänkas eller att stagnera eftersom sänkta löner drar ned snittet för alla. Se gärna dokumentären Lönesänkarna.

Batra har sagt att hon inte har något emot en generös återföreningspolitik. Vad innebär det? ska Sverige importera 200 000 anhöriga till de flyktingar vi redan har?

Förtroendet för Stefan Löfven är fortfarande rekordlågt. Vi tackar för dessa positiva siffror och håller tummarna att Steffe blir den mest impopulära partiledaren för Socialdemokraterna någonsin.

Thomas Nordvall KDU tycker att facken har för mycket makt. Thomas Nordvall vill sänka lönerna för oss alla för att nyanlända flyktingar ska komma in på arbetsmarknaden.

Stridspitten Jan Björklund säger att Sveriges alliansfrihet är passé och att vi bör ansluta oss till Nato. Tycker du att Sverige ska dra ut i krig? Rösta på Liberalerna.

Miljöpartiet fortsätter att klättra nedåt i popularitet och hamnar enligt Yougov på 5 %. Vi håller givetvis tummarna att de hamnar under 4 % .

SD  ligger på 24,9 %.

Referenser:

Yougiov mars 2016

Kommentera