Visselblåsare gentemot läkemedelsindustrin: John Virapen

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

John Virapen visselblåsare gentemot läkemedelsbolagen
John Virapen är en f.d. chef för läkemedeslbolaget Eli Lilly. John hamnade i en konflikt och blev en visselblådare gentemot industrin.
På sidan för Kommittén mänskliga rättigheter så berättar han om spelet bakom kulisserna i läkemedelsbranschen. John Virapen säger bl.a.

 

”OM JAG BERÄTTADE ALLT SKULLE JULIAN ASSANGE SE UT SOM EN AMATÖR.” 

Det finns en hel del att berätta med andra ord. Han avslöjar saker som att:

  • Läkemedelsbolagen mörkar biverkningar för att få läkemedel godkäna
  • Hur han mutade och ”smörjde” en psykiater från Göteborg för att få läkemedel godkänt.
  • Hur de instruerades av chefer att undvika att prata om biverkningar

plus mycket till.

 

  IDAG UTBILDNING SOM INTERJVUARE
Idag ska jag först göra ett städjobb sedan så ska jag utbilda mig till att göra intervjuer på tåg. Jag jobbar extra på ett undersökningsföretag. Jobbet är träligt men jag har hört att denna typ av intervjuer ska vara bättre. Man åker alltså tåg och intervjuar folk som åker tåg. Jag hoppas att det går bra. Förutom det så ska jag jobba som telefonintervjuare ikväll. Jag hoppas att jag överlever. Nu på förmiddagen studerar jag lite css. Det är ett intressant område. Jag tror jag har adhd eftersom jag är ganska okoncentrerad när jag studerar. Kanske man skulle skaffa sig lite amfetamin så att jag blir ”frisk”.  Css är ett ganska stort område. Jag håller på men en liten kurs i css där man kan se lektionerna på video. Det är så mycket roligare med video-lektioner.

 

Ha en bra dag/Janne

 

 

 

 

Kommentera