Viktigt med avslut vid försäljning

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag jobbade som butiksdemonstratör i fredags och jag märkte att jag inte får vara rädd för att gå på avslut vid försäljning.Jag vet sedan tidigare att man inte ska fråga kunden om denne vill ha produkten utan man ska mer eller mindre ge kunden produkten. Jag lät kunden provsmaka produkten och de flesta gillade den och sedan pratade jag lite med kunden och även lysssnade lite på vad denne sade. Sedan tog jag helt enkelt produkten och höll fram den och sade: köp den här och njut i helgen. Visst var det många som sade nej men det var samtidigt många som spontanköpte. Jag är ibland lite dålig på avslut men det kändes som om det gick bra denna dag. Jag sålde 53 paket av en välkänd ost och jag är väldigt nöjd med resultatet. Det kändes som jag hade sålt mer än 53 stycken för ibland kändes det mer eller mindre som jag delade ut produkterna.

Det var mitt säljtips: var inte rädd för att få ett ja eller nej och fråga inte om kunden vill ha produkten utan ge kunden produkten helt enkelt.

Kommentera