VIKANDE STÖD FÖR SVENSKT NATO-MEDLEMSKAP

Juni 2017

Färre svenskar tycker att ett svenskt medlemskap i Nato skulle  vara bra enligt undersökning av SOM.

”Starkt stöd för försvaret men färre vill gå med i Nato”, Joakim Berndtsson, Ulf Bjereld och Karl Ydén, DN Debatt

Nato-förespråkarna i Sverige använder väldigt ofta argument såsom  ”osäkerheten i Östersjön” eller ”den ryska aggressionen” eller ”Rysslands annektering av Krim” för att påskina att ett svenskt Nato-medlemskap skulle vara lösningen på dessa problem.

Våra politiker pratar inte om annat än den ”ryska aggressionen”. Stefan Löfven är en av dessa, Hans Wallmark är en annan. Och inte minst Gunnar Hökmark och givetvis Peter Hultqvist som skriver avtal efter avtal med utländska aktörer och ingen vet vad dessa avtal kommer att leda till. Värt att nämna är att dessa politiker har fått sitt manuskript från USA/Nato och rabblar upp flosklerna om Ryssland som härmande papegojor.

Om man ska titta på aggression så ska man titta på USA och Nato. Varje krig de har varit med i har varit regelvidrigt. Men USA och Nato står ovanför lagen och just detta är orsaken till dagens flyktingströmmar i Europa. Och Natos laglöshet är även orsaken till att hundratusentals människor har dött i Mellanöstern. USA har militära baser över hela världen och många av dessa omringar Ryssland och Kina.

Video nedan: resultatet av Natos olagliga bombningar i Afghanistan: dödade barn,kvinnor och oskyldiga. Har  Nato blivit åtalad för detta? Antagligen inte. 

 Mer info om Nato:

US Army väntas till länet i september, jp.se

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.