VIDSEL TEST RANGE

1 total views, 1 views today

5/6 2016
Vidsel test range är ett militärt övningsområde i Norrbotten och Västerbotten. Den svenska regeringen bjuder hit olika länder som kan prova sina nya vapen. Nato brukar bl.a. vara här och öva.

Vidsel Test Range är det största militära övningsområdet i Europa. Förut gick området under betackningen NEAT som står för North European Aerospace Test Range. Området har ett luftytrymme på 24 000 kvadratkilometer. Platsen byggdes 1958 och var användes av svenska försvaret. Man tvingade bort de invånare som bodde där.

KULISSBYAR SOM LIKNAR BYAR I AFGHANISTAN

Inne på området ska det finnas kulissbyar gjorda av trä och sten i naturlig storlek som ska likna byar i Afghanistan och Irak. Där ska även finns fejkade sjukhus och skolor. Ytan ska vara ca 1 600 kvadratkilometer stort och kan utökas ytterligare. Regeringen ger klartecken till vilka som får låtsaskriga där.Svensk och utländsk militär övar där och vapentillverkare provar sina senaste uppfinningar där. Ibland skickas vapnen direkt till krigszoner efter att ha testats i Sverige. Förut gick området under beteckningen NEAT som står för North European Aerospace Test Range. Här testas stridsflygplan, missiler, drönare etc.

 

TESTADE VAPEN SKICKAS SEDAN DIREKT TILL KRIG

Rymdstationen Esrange ligger i närheten och den brukar Nato (North Atlantic Terror Organisation) använda för att ladda ned data från USA:s satelliter världen över.
Länder såsom USA, Tyskland, Finland, Schweiz, Danmark, Storbritannien, Italien, Norge Portugal, Turkiet har lekt krig där. Vapen som t.ex. har använts i krig i Irak, Libyen, Libanon och Bosnien har testats där.SAAB har även hjälpt till att bygga delar av Neuron som är världens största drönare. USA har testat sina vapen här innan de användes i Libyen, Afghanistan och Irak. De drönare som Israel använde på Gaza provades på Vidsel Test Range. De drönare som USA och Nato använder som godtyckligt dödar oskyldiga människor världen över har också testats här i Vidsel.

Snillet som kom på att man skulle hyra ut området heter Karl Leifland (numera bosatt i Teheran). Utredningen gick under beteckningen Snö, mörker och kyla. Staten gör profit på sin uthyrning och tjänar ca 150 till 200 miljoner kronor årligen. SAAB brukar bl.a. testa sina vapen här. Platsen ägs av FMV – Försvarets Material Verk.
Stridsivraren och försvarsministern Peter Hultqvist tycker givetvis att det är helt ok att Sverige hyr ut mark så att utländska makter kan testa sina senaste förstörelsevapen.

SLUTSUMMERING VIDSEL TEST RANGE
Den svenska alliansfriheten är numera som bortblåst – vilket vi bl.a.får tacka Peter Hultqvist förr. Sverige krigar tillsammans med USA och Nato i Irak, Afghanistan och Libyen. Och Sverige har även Vidsel Test Range vilket uppmuntrar till mer krigande världen över. Det är sorgligt att Sverige har allierat sig med det internationella krigshetsandet.

 

Referenser

Proletären: Nato övar krig på svensk mark

Ofog: Sverige hyr ut mark för militära övningar

Svenska freds: Länder från hela världen övar krig i Norrbotten

Kvinnor för fred i Luleå – Värdlandsavtal

 

 

Share

Kommentera