Verifiera din wordpress-hemsida hos Google Webmaster Tools

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag och teknik går inte alltid ihop men att verifiera/bekräfta min WordPress-hemsida hos Google Webmaster tools (verktyg för webbansvariga) visade sig dock vara enkelt.  Det jag gjorde för att bekräfta/verifiera min wordpress-hemsida var följande:

1. Jag loggade in på mitt Google Webmaster Tools-konto.
2. Inne på Google-kontot så hade jag fått ett meddelande om att jag måste verifiera att det är jag som är innehavare av hemsidan. Jag hade sen tidigare verifierat hemsidan hos Google men av någon konstig anledning så behövde jag bekräfta hemsidan igen hos Google.
3. Jag hittade en flik där det stod ”alternativa metoder för att verifiera hemsidan”.
4. Där kopierade jag en kodsnutt som jag klistrade in i en textfil.
5. Sedan gick jag in på servern på min hemsida (cpanel-file manager- public_html).
6. Uppe i menyn på servern så klickade jag på ikonen ”upload” och hämtade filen med kodsnutten i.
7. Filen laddades upp till servern (den hamnade i public_html -mappen).
8. Sedan gick jag tillbaks till Google Webmaster Tools och där stod det att jag skulle klicka på en länk och gå till den sidan vilket jag gjorde.
9. Till sist så klickade jag på ”verifiera-knappen” och fick bekräftelsen att verifieringen hade gått bra.

Så enkelt var det att verifiera min WordPress-hemsida med Google Webmaster Tools 🙂

 

Kommentera