Vecka 26 2013 Jannes dagbok.

137 total views, 5 views today

Måndag
Igår fick jag veta att jag fick rollen i en reklamfilm för ett försäkringsbolag. Skoj 🙂 Inspelning nu på torsdag.

Fasiken vad varmt det är. Helt ok förvisso men när jag vaknar på morgonen kan jag omojigt somna om.

Tisdag
Idag jobbade jag med en polare som har en håltagningsfirma. Han sågar i cement o dyl. Jobbet var bra men solen var STEKANDE HET. Det var jättejobbigt. Jag sökte upp skugga så fort tillfälle gavs. Jag tog några foton.

hamn i stockholm lidingö sommar

Vi skulle till en ö i Sthlm och jobba. Detta var hamnen vi väntade på skjutsen.

strand-stockholm-lidingö

Här e jag 🙂

håltagning-stocholm-lidingö-betong

Detta betongblock ville inte ge med sig utan satt fast länge. Till slut lossnade det.

sommar-stocholm-lidingö-idyll-ö.

Väldigt fint ställe även fast det för tillfället såg ut som kaos.

strand-lidingö-sommar-stockholm.
En strand vid Lidingö Stockholm.
betongarbetare-håltagning-stockholm-professionell
Betongarbetare Jan Malmstad på en ö i Sthlm.

betongklumpar-håltagning-stockholm

Betongklumparna faller som käglor när bossen sågar.

b)Jag var också och provade kläder till reklaminspelningen på torsdag.

c) Ibland blir jag butter. Jag skulle träffa en kille på torsdag för att spana in hans gitarr. syftet var alltså att jag skulle köpa den för 500 kr om jag var nöjd med den. Jag får ett sms på onsdagkväll och han frågar om jag kommer att köpa gitarren eftersom någon annan hade bjudit 200 kr mer för den. Jag smsar till honom att: ”om soundet är ok så köper jag den”. Jag får ett sms där han säger att den som bjuder högst får gitarren. Startpriset är 700 kr. Jag skickar ett sms och ber honom dra åt helvete. 

Torsdag
Idag spelade jag in en reklamfilm där jag hade huvudrollen. Jag skriver mer om det på min sida ”att arbeta som statist”
.

Fredag.
a) Det händer mycket nu. Jag är helt slut i kroppen efter betongarbetet men nu börjar jag återhämta mig 🙂

TV-LICENS FÖR DATOR
b) Nu ska man betala tv-licens bara för att man har en dator? Då undrar jag hur det står till i skallen på beslutsfattarna? Radiotjänst tar sig friheter som de inte borde ha.

Några hade överklagat domen men hade förlorat i rätten:http://www.idg.se/2.1085/1.513831/forvaltningsratten–tv-avgift-aven-for-dator
Protestgrupp på Facebook mot tv-licens för dator: https://www.facebook.com/NejTillTvLicensForDatorer?ref=stream

RÄTT TILL VÅRD-INITIATIVET
c) En annan sorglig sak som sker den 1 juli är att då går regeringens nya lag om papperslösa igenom, det s.k ”rätt till vård-initiativet”.  Illegala flyktingar behöver endast betala 50 kr för sjukvård, tandvård eller medicin. Där undrar jag också vad vår regering håller på med. VARFÖR ska man prioritera utlänningar (som är illegala på köpet)? Men svaret är givetvis att Farbror Sverige vill visa sig ”duktig” inför omvärlden. De vill visa att Sverige är ett ”tolerant” land där ”alla är välkomna”. Varför inte ge en sådan ynnest till de som förtjänar det – hårt arbetande svenskar.  Men icke, regeringen har dille på att prioritera fel målgrupper. Jag är faktiskt glad att SD är i riksdagen.

Rätt till vård-initiativet var tydligen en överenskommelse mellan Regeringen och Miljöparitet. Vi får återigen tacka Miljöpartiet för dess bidrag till Sverige, höjer de inte bensinskatterna så prioriterar de papperslösa framför etniska svenskar.


Björn söder från Sverigedemokraterna är mindre glad över den nya lagen som kallas ”rätt till vård – initiativet”.

En annan Sverigedemokrat som inte är förtjsut i rätt-till-vård-initiativet: rätt-till-vård-initiativet nej tack .

LÖRDAG

a) Var förbi myrorna en sväng och hittade en bildskärm för 200 riksdaler. Ta mej tusan om den inte fungerade också 🙂 Färgen är lite mysko men min gamla bildskärm var typ 15 tum eller så och det är för litet. Denna är större och det känns bättre. Hittade också en mikrofon för en billig peng som fungerade till mitt musikprogram.

b) Idag var det fint väder så jag åkte till rålis (Rålambshovsparken) en sväng. Där matade jag några änder men tyvärr kom fiskmåsarna ganska snabbt och försökte sno brödet.

änder-rålis-sommar-mata
Vissa änder bossar över de andra och kör iväg dem för att ha maten för sig själv.

SÖNDAG
Idag har jag jobbat en sväng med bloggen. Jag blev färdig med inlägget ”Sveriges elmarknad” och jag har disseminerat detta inlägg på webben. Nu ska fortsätta jobba på en låt jag håller på med (jag kommer antagligen att lägga ut den här på bloggen). Efter det blir det nog en sväng till Scientologikyrkan och dona lite grann.

 

 

Share

Kommentera