VÄNSTERPARTIET VILL SÄKERSTÄLLA SVERIGES KONTANTER

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

19/9-2016

Sveriges privata banker gör sitt yttersta för att kontanterna ska försvinna i Sverige. Vänsterpartiet vill lagstifta om att vi svenskar blir garanterade att kontanterna blir kvar.

 I dagens Sverige så har de privata bankerna sådan makt att de håller på att eliminera kontanterna i Sverige. Det ser vi genom att det blir mindre bankkontor som hanterar kontanter, bankomaterna blir färre, som bankkund så sänks summorna som du får ta ut via bankomaten etc. Det pågår med andra ord ett krig mot kontanterna. Anledningen till detta krig är att de privata bankerna tjänar mer pengar på kreditkort samt att de får en makt som heter duga om vi får ett kontantlöst samhälle.

BANKERNAS KRIG MOT KONTANTERNA

I vissa banker måste man t.o.m. anmäla dagar i förväg om man vill hämta ut kontanter. Bankerna brukar t.o.m. säga åt sina bankkunder att hämta ut pengar på närmsta livsmedelsaffär. Vad som är ännu värre är att om man vill sätta in kontanter på en bank så får man svara på korkade frågor om var man har fått pengarna ifrån (tack vare EU-regler). Bankerna höjer alla avgifter som har med kontanter att göra så att det blir svindyrt för företagare och affärer att hantera kontanterna. Ren utpressning med andra ord. Varför i hela friden ska privatägda banker ha en sådan makt? Svar: det borde inte förekomma och en lagändring behövs.

Ulla Andersson på Vänsterpartiet vill att Finansinspektionen ska utföra föreskrifter som förelägger att bankerna måste upprätthålla kontanthantering.

JANNES KOMMENTAR
En eloge till Vänsterpartiet som jobbar för denna viktiga sak. Mig veteligen är det inget annat parti som yttrar sig i denna viktiga sak.

RÖR  INTE VÅRA KONTANTER!

 Referenser

Dagens Nyheter: Ulla Andersson vill lagstifta om kontanter

http://vastmanland.vansterpartiet.se/2015/04/01/bank-utan-kontanter/

 

Kommentera