VÄNSTERPARTIET VILL HA ETT SOCIALT PROTOKOLL

2 total views, 1 views today

27/8-2016
EU blev skadeskjutet i och med brexit och då passade Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet på att ge förslag om att införa ett socialt protokoll för att skydda svenska löntagare. Ett sådant protokoll skulle skydda svenska kollektivavtal och förhindra lönedumpning.

I och med brexit så kom Jonas Sjöstedt och Vänsterpartiet med förslaget att införa ett socialt protokoll.  Protokollet skulle skydda svenska kollektivavtal och förhindra lönedumpning. Detta protokoll skulle stå över EU:s subversiva regler om fri rörlighet.

Jonas_Sjöstedt_vänsterpartiet_socialt protokoll_EU_brexit_
Jonas Sjöstedt Vänsterpartiet vill införa ett socialt protokoll för Sverige inom EU. Detta protokoll skulle skydda det svenska kollektivavtalet och förhindra lönedumpning.

 

Vänsterpartiet vill även  på sikt att Sverige ska lämna EU och de  vill omförhandla medlemsvillkoren för Sverige inom EU.  

Jonas Sjöstedt säger till Aftonbladet:

”Vi i Vänsterpartiet vill omförhandla EES-avtalet* för frihandel och studentutbyten. Vi vill ha ett socialt protokoll där alla som arbetar i Sverige har ett kollektivavtal. Vi vill också minska medlemsavgiften till EU. Det tredje är att vi vill ha ett riktigt undantag för Euron och bättre lagar för konsumentmakt. Det här är ett tillfälle att minska EU:s makt”.

Det Jonas Sjöstedt syftar på när han nämner undantag för Euron är att vi svenskar röstade nej till euron 2003 men våra svekfulla politiker har ännu inte skrivit in detta resultat i grundlagen som de lovade. Om det skrivs in i grundlagen så blir det svårare att upphäva beslutet.  Däremot så var politikerna – förutom SD – väldigt snabba på att skriva in Sveriges EU-medlemskap i grundlagen år 2010.  Våra kära globalister till politiker vill givetvis att Sverige ska gå in i det riskfyllda och dödsdömda eurosamarbetet .

Heja Jonas 🙂

Referenser

Arbetet: Socialt protokoll inom EU

Nej till EU: Jonas Sjöstedt vill ha ett socialt protokoll
 

 

Foto
By Frankie Fouganthin (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Share

Kommentera