USA och deras tortyr.

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Pusha

Jag såg en dokumetärfilm igår om USA och tortyr i Irak på kunskapskanalen . Programmet hette Överste tortyr  och handlade om en viss James Steele från USA. Enkelt förklarat så är James Steele en expert på att tillintetgöra rebellstyrkor och liknande. Bland annat hade han varit framgångsrik i El Salvador på 80-talet med att tillitetgöra rebellstyrkorna där i deras krig mot statliga armen. Hans metoder var tortyr och han upprepade samma mönster i Irak.

Det som var lika illavarslande var ju att han hade full befogenhet att göra det han gjorde från mäktiga myndighetspersoner i USA på den tiden. Politiker såsom t.ex. George Bush, Dick Cheney och Donald Rumsfield. I princip så öste dessa politiker lovord över hans arbete.

Det skulle inte vara helt fel att USA får stå till svars för sina brott eftersom USA’s handlingar oftast innebär ett hot för alla på den här planeten. Idag Irak, imorgon….  Ofta verkar det så att det som USA anklagar andra för, det sysslar de själva med. Kampen mot terrorismen har blivit en terrorism i sig och när de säger ”hot mot nationens säkerhet” så pratar de antagligen vad de själva håller på med.

När ska USA få stå till svars för sina handlingar?

Externa sidor
James Steele .
The Guardian om James Steele
Fredskoalitionen Göteborg .

2 Comments

Kommentera