UNGERN RÖSTADE NEJ TILL EU:S FLYKTINGKVOTA

2/10-2016

Den 2 oktober höll Ungern omröstning om hur man ska förhålla sig till EU:s flyktingkvotsystem. Storerbror EU vill påtvinga medlemsländerna i EU ett visst antal flyktingar. Ungerns premiärminister Viktor Orban är däremot inte så pigg på att överlämna den rätten till EU.  Omröstning skedde i Ungern och frågan som ställdes var:

”Vill du att Europeiska Unionen ska ha rätten att införa obligatoriskt mottagande av icke-ungerska medborgare i Ungern, utan det ungerska parlamentets medgivande?”

Resultatet blev att 98 % som röstade emot att storebror EU ska bestämma över Ungerns flyktingpolitik.Valdeltagandet var dock ganska lågt – drygt 40 %.

Viktor Orban kommer nu att använda detta resultat till att lagstifta om fortsatt restriktiv flyktingpolitik i Ungern.

Personligen tycker jag att det är bra att någon sätter upp sig mot EU. Det har att göra med ett lands suveränitet. Dvs. ska EU bestämma hur många flyktingar som ett medlemsland ska ta emot eller ska landet i fråga själv bestämma om de vill ta emot eller inte.  Jag tycker att det är bra att länder hjälper flyktingar men det måste vara landet själv som bestämmer hur mycket de vill hjälpa. Kanske det vore bättre om USA tog hand om flyktingarna – det är ju trots allt USA som startar krigen i Mellanöstern.

Visegradgruppen är Polen, Tjeckien, Ungern och Slovakien. Denna grupp är på motoffensiven vad gäller EU:s flyktingpolitik.

På tal om flyktingar. Jag såg Fredrik Reinfeldt i TV.  Reinfeldt prisar som vanligt massinvandring och alla som inte håller med honom är inskränkta och okunniga. Spana gärna in honom på tv 4 play om du vill se hur en globalist tänker.

Referenser

Omni: Ungern sade nej till EU:s flyktingpolitik

CBC: Hungrary referendum refugees

The Independnt: Ungerns folkomröstning om flyktingar

 

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.