Tre kronor förlorade mot Ryssland i hockey-vm

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Sverige åkte ut i vm-semifinalen mot Ryssland i hockey-vm (IIHF Ice Hockey World Championship) i Minsk Vitryssland. Resultatet blev 1 – 3. Jag själv såg inte semifinalen men jag hörde på radion första perioden. Jag hörde att Ryssarna var väldigt taggade och jag förstod att  det skulle bli svårt för Sverige att klå Ryssland. Jag vill dock givetvis gratta tre kronor för en bra insats. Sverige hade några fans på plats.

TRE KRONOR HAR STÖRRE POTENTIAL
Det är dock en sak som jag inte förstår med Sveriges tre kronor – och det är att de inte använder sin fulla potential. Detta säger jag inte för att klaga utan jag säger det för att om man t.ex. tittar på första perioden som Sverige spelade mot vitryssland så spelade Sverige en briljant hockey om du frågar mig. Man sköt in pucken i vitrysslands zon och sedan jagade man pucken. Svenskarna var OFFENSIVA.

SVERIGE MÅSTE BLI MER OFFENSIVA
Jag har inte sett alla matcher i denna vm-turnering men jag har i alla fall sett några perioder. Och det är samma sak som slår mig och som brukar slå mig när jag ser tre kronor spela – de är väldigt duktiga men tre kronor är långt ifrån så offensiva som de borde vara. Sverige kan ofta  sakna ”GLÖDEN” som så många andra lag har. Tre kronor är givetvis bland de bästa lagen i världen men ändå vet jag att de kan de uträtta mer. Om du frågar mig så är det följande faktorer som saknas:
1. De måste bli mer offensiva. Tre kronor verkar ha problem med offensiven. Sverige är duktiga på defensiven men det vinner man ingen match på. Tre kronor måste alltså bli mer ”hungriga” och sträva efter att pressa på och att få in pucken i mål. Inte bara glida omkring och inte veta vad de ska göra.
2. Sveriges tre kronor måste skjuta mer mot mål. Man vinner en hockeymatch genom att skjuta mot och göra mål i kassen.

ÄR DET DAGS ATT BYTA UT PER MÅRTS?
Vem ska man skylla på? Tja inte vet jag. Spelarna är det knappast något fel på. Är det Per Mårts som beställer defensivt spel från spelarna? Jag har sett flera gånger hur tre kronor går på halvfart. Ungefär som att ”denna match är inte så viktig – ta det lite lugnt”. Det går inte att ta det ”lite lugnt” i en VM-turnering. Ok, leder man med 4 – 0 så kanske man kan softa lite i sista perioden men annars är det att ge benet som gäller. Det är trots allt förbundskaptenen som dikterar spelandet för spelarna och det verkar som om det förkunnas defensivt spel för tre kronor. När ska jag få slippa se sådant defensivt spel?

 

 Bloggar/sajter om VM i Minsk 2014
http://www.shl.se/

 

http://www.adlibris.com/se/bok/dianetik-9788776871284
http://www.adlibris.com/se/bok/dianetik—hur-tanken-paverkar-kroppen-9788776885175
http://www.adlibris.com/se/bok/dianetik-utvecklandet-av-en-vetenskap-9788776885182

 

Kommentera