Tack för att ni inte höjde priset på SL-kortet

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Det bidde ingen höjning på SL-kortet. 

Våra kära överspenderande Moderater/Alliansen har byggt för mycket i Stockholm  under sin tid vid makten och de ville höja SL Access kortet från 790 kr per månad till 890 kr som en första höjning men tji fick de.

SD, MP, S och V röstade emot och det blir således ingen höjning. Nu saknas det 700 miljoner kronor i budgeten som måste tas någonstans ifrån.

Det pratas också om en enklare taxa inom kollektivtrafiken. Just nu betalar man för olika zoner man åker i vilket låter ganska krångligt så en enhetstaxa låter som en bra ide tycker jag.

Man bör också ha i åtanke att Alliansen med Moderaterna i spetsen inte bara har överspenderat vad gäller byggande. Alliansen har även tagit öronmärkta pengar till kollektivtrafiken och spenderat dessa pengar på vägbygge istället. Och nu var de så fräcka att de ville kräva pengar av oss pendlare pga missgärningar som de själva gjort.

Nåja, Moderaterna fick långnäsa.  SL-kortet är ganska dyrt som det är redan och jag tror att ett SL-kort med ett någorlunda vettigt pris är bra för Stockholm – det håller staden gåendes.

Det finns dock förbättringar som kan göras i kollektivtrafiken i Stockholm. Det har sagts att det ska bli hårdare tag mot fuskåkning i kollektivtrafiken och det har väl jag personligen ingenting emot. När de likaså håller på att sätta dit fuskåkare så kan väl SL/MTR/Landstinget passa på att kasta ut alla tiggare och gatumusikanter som frekventerar kollektivtrafiken. Jag skulle inte bli så ledsen om dessa saknades i kollektivtrafiken.

Hursomhelst, tack för att ni inte höjde priset på SL-kortet.

 

Kommentera