Sverige står utanför bankakut i EU (gudskelov.)

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

SVERIGE STÅR UTANFÖR BANKAKUT
De svenska kraven var likvärdig behandling för EU-länder utanför bankunionen, ingen risk för svenska budgetkostnader vid eventuella misstag inom bankunionen, samt ett klargörande att regelverket för statsstöd gäller alla länder”, sade Anders Borg.

EN EUROPEISK BANKUNION
EU vill ha en bankunion som ska stå för notan när medlemsländers banker kollapsar. Det skulle i värsta fall innebära att om du slår på tv:n och nyhetsuppläsaren talar om nästa EU-land som har fått en havererad ekonomi så är det dina skattepengar som får stå för notan. Än så länge står Sverige utanför denna union fast man kan fråga sig hur länge.

SVENSKA SKATTEBETALARE STÅR FÖR NOTAN VID EUROPEISKA BANKERS MISSLYCKANDE
Om Europeiska unionen får som de vill så är det precis detta som kommer att ske. Dvs. svenska banker och svenska skattebetalare får stå för kalaset. För tillfället så står Sverige utanför denna bankakut. Fredrik Reinfeldt säger i SvD:

” Vi tycker inte att svenska skattebetalare och inte heller välskötta svenska banker ska täcka underskott i andra länders banksystem och i ärlighetens namn så är ju bankunionens tanke väldigt mycket att vara ett instrument just för det. Om det blir instrument som används på det sättet kommer Sverige inte att vara med – men vi är inte klara med hela utvärderingen ännu.”

VEM LITAR PÅ MICHEL BARNIER?
Det pratas om att medborgarna i EU-länderna INTE ska få betala för bankernas misslyckande – FÖR TILLFÄLLET! Så säger Michel Barnier. Är det bara jag som börjar lessna på alla klyschor? Det innebär givetvis att EU kommer att trycka på att medborgarna måste vara ”solidariska” och ”ställa upp tillsammans” och liknande argument. Det är bara att vänta och se.
Att jag som svenska skattebetalare ska stå för andra europeiska bankers misslyckande är givetvis en katastrof. Ska jag bli vettskrämd varja gång jag slår på tv:n och får höra när ännu ett land/bank har misslyckats? Detta är vad som väntar om EU får sin vilja igenom. Kan inte Sverige lämna EU snart? Jag vill inte vara med längre. Jag får dock ge credit till Anders Borg – och t.o.m Fredrik Reinfeldt – som i alla fall för tillfället räddat Sverige ur denna knipa. ECB – europeiska centralbanken – skulle vara den styrande myndigheten över projektet (hjälp).

 
Bankakut EU
http://www.nejtilleu.se/nyhetsbrev/2013/nyhetsbrev_nov_15_2013.htm
http://www.svd.se/naringsliv/eu-narmare-en-bankunion-borg-nojd_8838606.svd 

 

Andra inlägg på min blogg
Ändra h1-tagg i WordPress
Rolf Lassgård Den fördömde

 

 

Kommentera