Sverige Schweiz 2-1

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag såg andra och tredje perioden i hockey-vm mellan Sverige och Schweiz. Schweiz bjöd på hårt motstånd men till slut lyckades Sverige klå dem med 2-1. En sak som jag brukar fundera på när det gäller tre kronor är ”hungern” eller ”intentionen”. Med detta menar jag att jag tycker att Sverige ibland kan spela väldigt mycket på rutin och se ut att sakna hungern att gå på mål. Alla andra lag i turneringen är hungriga men ibland får jag för mig att tre kronor går på halvfart. Är det Per Mårtz som beordrar denna ”halvfart”?

Kvaliteten på spelarna är det ju knappast något tvivel om – svenska hockeyspelar är världsklass. När jag såg andra perioden så tände plötsligt tre kronor till och det blev full fart framåt och fina målchanser samtidigt som Schweiz såg ut som yra höns. Bomber och granater,  det var med andra ord riktigt fin hockey som tre kronor presterade och det var ju fina fisken. Det var nästan som om någon tryckte på av och på-knappen. Tre kronor blev hungriga. Det jag inte förstår är varför tre kronor inte alltid är hungriga utan verkar istället gå på någon slags ”vad ska vi göra nu”-attityd. Sedan att spelarna åker och byter när de är mitt uppe i ett anfall inne i offensiv zon fattar jag inte heller.

Jag såg också en del av matchen när tre kronor spelade mot Kanada. Men där undrar jag om inte Kanada är en division högre än tre kronor. Kanada har ett fantastiskt ”go” och tempot är underbart högt.

Kommentera