SVERIGE FORTSÄTTER KRIGA I AFGHANISTAN

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Regeringen har nyligen bestämt att Sverige ska fortsätta att kriga i Afghanistan. Man kan fråga sig varför regering och riksdag ska sätta Sverige i krig när det inte behövs? 

17/2 – 2016.
NIGHTMARE CITY. Svenska riksdagen (folkets fiende) tycker att onödigt krigande är rätt väg att gå och har nyligen klubbat igenom att Sverige ska fortsätta kriga i Afghanistan. Sverige är med i krigsmaskinen Natos Utbildnings-och rådgivningsinsats som kallas RSM (Resolute Support Mission). RSM handlar om militär  utbildning till de afghanska styrkorna.   Sverige ska bidra med 50 personer; priset för detta ligger på 50 miljoner kronor.

I nedanstående videoklipp kan du se beslutet i riksdagen om Sveriges fortsatta militära engagemang i Afghanistan. på sajten Riksdagen kan du bevittna debatten i riksdagen om Sveriges krigande i Afghanistan.

 
SVERIGES KRIGANDE I AFGHANISTAN

USA och Nato startade sitt olagliga krig mot Afghanistan 2001. Sverige insats började 2002 och började som en underrättelseenhet. Enligt Wikipedia så har fem svenska soldater stupat i kriget i Afghanistan och svenska soldater ska ha dödat minst 20 afghaner. Faktiska siffror är givetvis svårt att få eftersom Nato och svenska regeringen gärna mörkar sådan information. Svenska soldater har dock varit inblandade i många eldstrider under årens lopp i Afghanistan.

På Wikipedia kan man läsa att enligt professor Wilhelm Agrell så ändrades Natos insats i Afghanistan karaktär år 2009. Nato gick från att vara en ”fredsbevarande” operation till upprorsbekämpning. Några av de deltagande länderna drog sig då ur samarbetet – dock inte Sverige. I sedvanlig ordning så mörkade den dåvarande Alliansregeringen faktumet att Natos karaktär hade ändrats i Afghanistan. Varken riksdag eller svenska medborgare fick veta något om detta menar Wilhelm Agrell.

Sverige skickade under åren stridsfordon till Afghanistan såsom Stridsfordon 90, pansarterrängbil 203 A, RG 32 ”galten” och personterrängbil 6.

Som bekant så försökte en viss Taimour Abdulwahab spränga sig själv och några andra till döds på Drottninggatan i Stockholm år 2010. Attentatet misslyckades och den enda som dog var han själv. Taimour själv skrev i sitt hotbrev att en av orsakerna till hans dåd var Sveriges krigande i Afghanistan.
   
Fram till 2014 så ska Sveriges insats ha kostat ca 9 miljarder kronor för svenska  skattebetalarna.

Sverige kommer att skänka ca 8 miljarder kronor av våra skattepengar i form av bistånd till Afghanistan. Är det därför de rödgröna höjer våra skatter så kraftigt just nu?

us_nato_medlemskap_sverige_sweden_libya_ Wilhelm Agrell, sverige, afghanistan, sweden, war, Nato, RSM Resolute Support Mission, stig henriksson, björn söder, Richtoff,
Nato älskar att bomba

 

RÖDGRÖNA REGERINGEN VILL HA FORTSATT SVENSKT KRIGANDE I AFGHANISTAN

År 2015 så bad den rödgröna regeringen att utrikes-och försvarsutskottet skulle titta på frågan om Sverige ska vara med och skjuta talibaner i Afghanistan. Enligt sammansatta utrikes-och försvarsutskottets betänkande 2015/16:UFöU1 så tycker denna grupp att det är helt ok att Sverige ska fortsätta att vara med i striderna i Afghanistan år 2016. De enda riksdagsledamöter som opponerade sig mot Sveriges krigande i Afghanistan var Stig Henriksson från Vänsterpartiet och även  Björn Söder och Roger Richtoff från Sverigedemokraterna.

Sammansatta utrikes- och försvarsutskottet  bestod av följande ledamöter: Kenneth G forslund (S), Alexandra Völker (S), paula Holmqvist (S), Karin Enström (M),Olle Thorell (S), Björn söder (SD), Lena Asplund(M), Kent Härstedt (S), (S), Daniel bäckström (C), Pernilla stålhammar (MP), sofia Arkelsten(M), Maria andersson willner (S), roger richtoff (SD), Stig henriksson (C), och Mikael Oscarsson (KD).

Stridspitten och tillika försvarsministern Peter Hultqvist  propagerade givetvis för att Sverige ska fortsätta att kriga i Afghanistan.  

”VÄPNADE INSATSER LEDER INTE TILL ÖKAD SÄKERHET”

På sajten riksdagen.se kan man läsa att Stig Henriksson från Vänsterpartiet är en av de som har reserverat sig mot svenskt inblandande i Afghanistan. Stig Henriksson har begärt  att en oberoende utredning skall göras om Sveriges deltagande i Afghanistan. Regeringens svar på oberoende utredning blev att tillsätta den politiker som är den ytterst ansvariga för den svenska militära insatsen i Afghanistan.  Stig Henriksson är kritisk till att denne person ska vara ansvarig för den oberoende utredningen. Stig säger också ”erfarenheter från Afghanistan visar att väpnade insatser inte har lett till ökad säkerhet för befolkningen”.

 

NATO OCH AFGHANISTAN

Tack vare USA:s och Natos krigande i Afghanistan så har massiva flyktingströmmar skapats. Lägg sedan till en inkompetent svensk rödgrön regering som inte har förmågan att stänga igen Sveriges gränser och vi har en riktig soppa. Och vem är det som alltid har ett finger med i spelet? Jo USA. Spana in Afghanistan, spana in Irak, spana in kriget i Libyen, och spana in USA:s agerande i Syrien. Och Peter Hultqvist är mån om att välkomna krigsorganisationen Nato till Sverige.

peter hultqvist_pentagon_nato_värdlandsavtalet_USA_chemtrails_aerosols_sweden_
Peter Hultqvist besöker krigsmaskinen USA:s näste – Pentagon. Endast gud vet vad Peter Hultqvist och USA kommer överens om. Förutom det kommande värdlandsavtalet så kanske det pratas om hur mycket svenskarna ska besprutas med chemtrails?
OMRÖSTNINGEN OM SVERIGES KRIG I AFGHANISTAN

På riksdagens hemsida kan man se vilka som röstade för vad. När det blev dags för omröstning i riksdagen ang. svenskt fortsatt krigande i Afghanistan så blev resultatet följande:

Alla 105 socialdemokratiska riksdagsledamöter röstade ”ja”.
Alla 79 moderatiska riksdagsledamöter röstade ”ja”.
Alla 46 riksdagsledamöter från Sverigedemokraterna röstade ”nej”.
Alla 24 riksdagsledamöterna från Miljöpartiet röstade ”ja”.
Alla 20 riksdagsledamöterna från Centerpartiet röstade ”ja”.
Alla 17 riksdagsledamöter från Vänsterpartiet röstade ”nej”.
Alla 14 riksdagsledamöter från Liberalerna röstade ”ja”.
Alla 14 riksdagsledamöterna från Kristdemokraterna röstade ”ja”.

Motionerna från SD och V avslogs.

 

VARFÖR SKA SVERIGE KRIGA I AFGHANISTAN?

Själv förstår jag inte varför Sverige ska vara med och kriga när vi inte behöver det? Krig väcker ont blod och öppnar dörren för terroristattacker i Sverige. Samt det faktum att vi hjälper krigsgalningarna  USA med sina olagliga krig. Men självklart så kan inte majoriteten av svenska riksdagsledamöter säga nej till storebror USA; de små pojkarna ser upp till de stora pojkarna.
Det ända som är positivt är att  det finns motstånd mot Sveriges krigande i Afghanistan och det motståndet utgörs av SD och Vänsterpartiet; något som de ska ha en eloge för.

Referenser:

Riksdagen: Sverige fortsätter kriga i Afghanistan

Wikipedia: Sverige krigar i Afghanistan

Svenska freds-och skiljedomsföreningen: Sverige i Afghanistan

Krig under Nato i Afghanistan – medverkade Sverige i utomrättsligt dödande? Lars-Gunnar Liljestrand anförande på möte i ABF Stockholm

Foton
By DoD photo by U.S. Air Force Master Sgt. Adrian Cadiz [Public domain], via Wikimedia Commons

Pixabay: WAR

Kommentera