Stoppa USA:s drönarattacker i Waziristan (Pakistan)

DO YOU LIKE THE BLOG? PLEASE MAKE A DONATION.

Jag såg en dokumentärfilm på kunskapskanalen som heter ”Död på distans” (gjord av filmaren Tonje Schei). Dokumentärfilmen handlade om USA:s dödliga drönarattacker i Pakistan. Drönare är förarlösa bombplan som styrs  från USA  och som skjuter iväg missiler.  USA väljer ut mål som de ”tror” är terrorister och sedan skickar de iväg drönarna som skjuter iväg missiler.  Som om det inte vore nog så brukar drönarna avfyra två missiler. Den andra missilen avfyras när människor försöker hjälpa de skadade i ruinerna.   Det är många oskyldiga som får sätta livet till och vem ger USA rätt att döda ”misstänkta” terrorister överhuvudtaget? Är man inte oskyldig tills motsatsen har bevisats? Men icke sa Nicke – USA skjuter först och frågar INTE sen. Det är USA:s beryktade ”kamp mot terrorismen”. Enligt FN:s rapport från 2013 så har över 3 000 människor dödats av drönare i Pakistan. Nästan 200 av dem var barn Drönatattackerna sker främst i ett område i Pakistan som heter Waziristan. USA:s mördarturne började tydligen runt  2004 och fortgår än idag. Drönarattackerna är beställda av CIA (vem annars?).  Flygbasen Wright-Patterson i Ohio ska tydligen vara en av de platser som drönarna styrs från.

FLERA MILITÄRA INSTANSER INBLANDADE I DRÖNATATTACKERNA I WAZIRISTAN
Det är många militära instanser involverade i drönarattackerna. US Air Force flyger själva drönarna, CIA beställer attackerna, Central Command (Förenta staternas centralkommando – det försvarsgrensövergripande militärkommandot med ansvar att försvara och upprätthålla USA:s säkerhetspolitiska intressen i mellanöstern och centralasien), väljer målen och godkänner operationerna, NSA tillhandahåller underrättelseuppgifter, National Geospatial Agency handhar uppgifter om byggnader och koordinationer och sist men inte minst så har vi Nobels fredspristagare President Barack Obama som signerar dödslistor (dvs. bestämmer vilka som ska dödas).

Människor dödas för att de ”misstänks” vara terrorister. se denna video:

BARACK OBAMA’S KILL LIST
Tro det eller ej men Barack Obama brukar sätta sig ned och skriva en KILL LIST. Dvs. en lista på människor som ska likvideras med dessa drönare. Dessa mord sker för att skydda USA från terroristattacker.  Barack Obama fick Nobels fredspris 2009.

 

 

John Brennan är Barack Obamas top counterterrorism adviser, Citat från tidningen New York Times:
”Mr. Brennan said the president had directed officials to be more open about how they ‘carefully, deliberately and responsibly’ decide to kill terrorism suspects”.

Protester mot USA:s drönare i Waziristan, Pakistan.

Andra sajter/bloggar om  USA:s dödliga drönare:

http://www.larshgustafsson.se/?p=4552http://www.dagen.se/opinion/ledare/dronare-sprider-dod-och-goder-terrorism/

Utländska sajter om USA drones:


http://www.theguardian.com/world/2014/apr/14/cia-drones-pakistan-us-air-force-documentary
http://www.nytimes.com/2014/02/11/world/asia/us-debates-drone-strike-on-american-terror-suspect-in-pakistan.html?_r=0
http://www.nytimes.com/2013/11/30/world/asia/drone-strike-pakistan.html
http://www.bbc.com/news/world-asia-25029514
http://stopwar.org.uk/news/five-years-of-obama-s-drone-kill-list-have-left-2400-dead-on-his-personal-orders
http://www.presstv.ir/detail/2013/01/13/283254/us-kill-list-critic-found-dead-in-ny/
http://www.washingtonpost.com/opinions/obamas-kill-list-is-unchecked-presidential-power/2012/06/11/gJQAHw05WV_story.html
http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/feb/05/obama-kill-list-doj-memo

Kommentera