STIG HENRIKSSON KU-ANMÄLER ALLIANSEN FÖR VÄRDLANDSAVTALET

 

18/2 – 2016
Vänsterpartisten Stig Henriksson KU-anmäler den förra regeringen – Alliansen – eftersom Alliansen inte lät ärendet om Värdlandsavtalet med Nato gå igenom Utrikesnämnden innan avtalet undertecknades. Värdlandsavtalets undertecknande kan ha varit ett brott mot konstitutionen.

ALLIANSMYGEL. Enligt sajten Syre så har Vänsterpartiets Stig Henriksson har nu lämnat in en KU-anmälan på den förra regeringen. Anmälan grundar sig på att Alliansregeringen inte lät frågan om värdlandsavtalet med Nato gå via Utrikesnämnden innan avtalet undertecknades.
Enligt Stig Henriksson så ska regeringen – enligt regeringsformen – informera och överlägga med Utrikesnämnden när det gäller ”utrikesärenden av största vikt”. Stig Henriksson säger:

– Det är anmärkningsvärt att ett så viktigt avtal inte togs upp i Utrikesnämnden. Det hade varit naturligt.

Enligt Stig Henriksson så blev utrikesnämnden ignorerad och istället så skedde undertecknandet av värdlandsavtalet med Nato i stor brådska och undertecknandet låste fast den kommande regeringen. Stig Henriksson säger också:

– Ett problem är att det på alla dessa sidor i avtalet inte finns ett resonemang om på vilket sätt det förbättrar vår säkerhet. Det inte står inte heller ett ord om kärnvapnen, vilket borde vara givet när vi skriver på ett avtal med en kärnvapenallians.

Stig Henriksson vill se en granskning av  Carl Bildt och Karin Engström eftersom det var dessa två personer som stod för att undertecknandet av värdlandsavtalet gjordes och att det gjordes i smyg och utan de rätta procedurerna.

ETT SVENSKT SMYGANDE IN I NATO

 Om du inte har följt med i debatten kring Sverige och värdlandsavtalet så är den korta beskrivningen att svenska riksdagen försöker ansluta Sverige till kärnvapenalliansen Nato bakom våra ryggar. Allt som har med Nato och värdlandsavtalet är ett stort smygande eller mörkläggning.   Innan vi vet ordet av så har vi USA:s militär på vår bakgård och då min käre vän är vår alliansfrihet verkligen som bortblåst.

Värdlandsavtalet är en ganska grotesk sak som bl.a innebär att Nato får ta in kärnvapen på svensk mark, Nato får attackera ett annat land från svensk mark, Natosoldater får inte ställas till svars för eventuella övergrepp i krig i Sverige,  Nato får etablera högkvarter i Sverige både i fredstid och i krigstid, Sverige är skyldiga att organisera och skydda Natopersonal på svensk mark, Sverige blir tvungen att lämna ut all data om dess infrastruktur etc.  Bara för att nämna några exempel vad värdlandsavtalet innebär. Ibland brukar jag fråga folk om de känner till värdlandsavtalet och det är flera som inte känner till det. Värdlandsavtalet har avsiktligt tystats ned av riksdagsledamöter och regeringar.

Värdlandsavtalet innebär rent teoretiskt att Sverige kan befinna sig i krig i en ganska snar framtid. Borde inte svenska folket ha något att säga till om i detta? Det har tydligen inte gjorts några säkerhetspolitiska analyser överhuvudtaget om vad värdlandsavtalet innebär för Sverige. Som du förstår så är värdlandsavtalet ett betydande ingrepp i Sverige och givetvis borde det ha skett en öppen debatt och det borde även ha varit en folkomröstning om avtalet. Men icke, svenska riksdagsledamöter leker gud och svenska folket har inget att säga till om. Toppstyrning kommer givetvis att bli ordningen för dagen när amerikansk militär blandar sig i svenska angelägenheter.

USA ÄR I ETT STÄNDIGT KRIG

Krigsorganisationen Nato befinner sig i ett ständigt krig och skulle inte tveka att avfyra en missil.   USA har minst  1 000 militärbaser över Europa och Afrika. Syftet med dessa amerikanska militära baser är global dominans  och gärna med hjälp av våld. USA och Nato har  hundratusentals soldater som är utplacerade i olika länder över hela världen, redo att slå till mot alla fiender till USA (vilket vi bl.a. ser med de olagliga drönarmördandet som sker runt om i världen; ett mördande som fredspristagaren Barack Obama själv godkänner).

USA har radarstationer i Norge och även i Sverige som övervakar allt och alla. I Sverige har vi t.ex. Eiscat och Lois, två radarstationer som samarbetar fullt med USA och som samtidigt hjälper amerikansk militär att bespruta oss med chemtrails. I Alaska så har Nato en stor militär bas som övervakar östra delen av Europa. Södra Nato övervakar södra jordklotet. Norra Nato övar i norra delen av jordklotet bl.a. Sverige. I norr finns olja och gas under isen  och detta vill USA åt. När USA får fotfäste i ett land – såsom Sverige t.ex. – så dominerar USA det landet totalt och landets politiker blir marionetter.

Nato har åtta kärnvapenubåtar – som kallas Trident. Dessa kärnvapenubåtar patrullerar 24/7  och är strategiskt utplacerade över hela världen, redo att slå till ”för att bevara freden”. USA har också skrivit ett avtal med Colombia om att bygga sju nya amerikanska militärbaser i Colombia. Dessa baser byggs upp eftersom USA är rädd för Venezuela, Ecuador och Bolivia och dess vänsterstyrda politik. Fyra amerikanska flottor patrullerar ständigt runt latinamerikas kust i syfte att visa vem som bestämmer. 

Stig_Henriksson_vänsterpartiet_KU-anmälan_värdlandsavtalet_sverige_sweden_host nation support
Stig Henriksson från Vänsterpartiet som nu har KU-anmält den förra regeringen för fuffens med värdlandsavtalet.

SVERIGE I KRIG

 Svenska politiker har totalt gett upp iden om att Sverige ska vara en alliansfrihet och för att norden ska vara en kärnvapenfri zon. Sverige har ställt sig på krigsmaskinen USA:s sida och har gått bakom ryggen på svenska folket.  Det som behövs i Sverige är politiker och riksdagsledamöter som arbetar för att Sverige ska vara fortsatt neutralt och att arbeta för att Skandinavien ska vara kärnvapenfritt. Vi behöver inte Peter Hultqvist.

 

 

Referenser:

Syre: Stig Henriksson KU-anmäler Alliansregeringen  

Bases of empire

Agneta Norberg

 Foto

Johan Fredriksson [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.