STEFAN LÖFVEN BLUFFAR OM DIREKTÖRSDOMSTOLAR

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

1/10- 2016

Jag satt och slökollade på SVT forum. Det var direktsändning från riksdagen och Jonas Sjöstedt frågade Stefan Löfven om CETA. Sjöstedt frågade vad Löfven skulle göra åt de s.k. ”direktörsdomstolarna” som ingår i CETA. Dvs. de privata domstolar som kallas för ISDS eller ICS och som har rätten att stämma stater om en stat skapar lagar som gör att företagens vinster minskar (helt otroligt). Löfven svarade då att avtalet hade ändrats så ISDS/ICS existerar inte längre i avtalen.

Ursäkta mig herr statsminister men nu tror jag faktiskt att du ljög det svenska folket rakt i ansiktet. Det finns inget som indikerar att dessa har tagits bort ur avtalet.

stefan löfven, ceta, ttip, frihandelsavtal, EU, USa, kritik, ann linde, cecilia malmström,
Stefan Löfven påstår att ISDS/ICS har tagits bort från CETA. Är det någon som tror på honom?

Ann Linde (den blinde) sade faktiskt något liknande. Hon sade:

” Det förekommer fullständigt horribla lögner i den debatt som pågår nu om att riksdagen inte skulle få fatta beslut och att det ska finnas domstolar som storföretagen bestämmer över. Det är bara lögner”.

Är det verkligen lögner Ann Linde? Googla på ”free trade agreements” och liknande sökord och läs på vad som har hänt i andra länder när det gäller sådana här frihandelsavtal.

Faktum är att dessa frihandelsavtal kan bli dödsstöten för mycket av det som vi har byggt upp i Sverige. Dessa avtal täcker saker såsom regleringar, hälsa, säkerhet, arbetares rättigheter och mycket mycket mer. Det värsta av allt är att allt har bestämts över våra huvuden. Borde inte remissinstanser få säga sitt?

EU-kommissionären Cecilia Malmström har sagt  att ”förhandlingarna gällande TTIP och CETA har varit det mest öppna och demokratiska bland internationella handelsavtal”.

Ursäkta mig Cecilia Malström men vilken planet lever du på? Allt som har med TTIP och CETA att göra har gjorts över våra huvuden. Inga remissinstanser överhuvudtaget har fått ta del av materialet. Och när man har lyckats få ta del av materialet så beror det på att materialet har läckt ut. Cecilia Malmström är inte pålitlig.

Foto

2.0 license Glenn Ljunggren

Kommentera