SLOPA VÄGSLITAGESKATTEN

DO YOU LIKE THE BLOG? PLEASE MAKE A DONATION.

12/11-2016

Den duktige Stefan Löfven och hans polare vill införa vägslitageskatt eller kilometerskatt som det också kallas.  Slutresultatet kommer att bli att hela näringar går omkull med ökad arbetslöshet som följd. Vi som konsumenter kommer att få kraftigt höjda priser på livsmedel o dyl. Löfven är i farten igen. 

LÖFVEN I FARTEN. Regeringen vill beskatta lastbilar och transport. Argumenten är att bestraffningen, förlåt beskattningen, bidrar till en grön omställning. Förslaget kallas vägslitageskatt eller kilometerskatt. Regeringen – med Miljöpartiet i spetsen för detta förslag- vill minska körandet på våra vägar. Regeringen vill hellre att transporterna sker via tåg eller båt. De vill även öka kontrollen av lastbilsnäringen. Skatten skulle även tvinga lastbilar att bli mer miljöanpassade. Skatten baseras på hur långt lastbilen åker, dvs. avståndet. Under valrörelsen sade de rödgröna att landsbydgen och basnäringen skulle skonas, det verkar som om de inte tänker hålla sitt löfte. De som är bakom detta förslag är Socialdemokraterna, Miljöpartiet (givetvis) och Vänsterpartiet. Statskassan har helt enkelt för lite pengar och ett bra sätt att få in pengar – tycker regeringen – är att ta från åkerinäringen.

KONKURSER OCH ARBETSLÖSHET SOM FÖLJD

Resultatet är att det skulle bli svindyrt för  åkerier och det skulle leda till att många skulle bli tvunga att lägga ned. Arbetslösheten skulle öka i och med detta och priserna för varor skulle gå upp kraftigt eftersom åkerierna blir tvungna att ta högra avgifter för sina tjänser. I andra EU-länder pågår samma visa. EU vill även ha superkontroll på all transport. I Danmark skrotade de ett liknande förslag eftersom de insåg hur skadligt det skulle vara.
Stefan Löfven och hans klimatmuppar är återigen i farten. Nu vill de skapa arbetslöshet och nedläggningar för att skona miljön. Grattis Steffe, det verkar som du har lyckats igen.

Referenser

Stoppa kilometerskatten

Centerpartiet: stoppa kilometerskatten

 

 

2 Comments

  1. Nu när du skriver om detta så antar jag självklart att du har en åsikt om vad som är rätt, eftersom att du uppenbarligen yttrar dig om vad som är fel. Vad är lösningen på din text och detta problem?

    1. Lösningen är vad som helst förutom att beskatta för att ”skona miljön”. Hellre attan kommer med stimulans istället för bestraffning.subventioner t.ex.

Kommentera