Skådespelarkurs hos Ymperia

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

KURS I SKÅDESPELERI HOS YMPERIA
Idag gjorde jag en kurs i skådespeleri  hos Ymperia i Stockholm. Kursen hette Persongestaltning del A.  Jag har tidigare gjort en kurs i monologi. Det är den andra kursen jag går hos Ymperia och jag är jättenöjd. Idag var kursen persongestaltning, vilket handlar om att leva sig in i den karaktär/personlighet som man har skapat. Det blir bättre om man skapar en karaktär och särskiljer denna från sig själv. Typ, det där är ”Johan”, det är inte jag . Detta kan ju också vara bra när man gör casting (audition/provspelning). Vi fick börja med att hitta på en fikitiv figur (göra anteckningar om denna figur) och sedan så fick vi uppgiften att öva på ett scenario som vi ville spela upp med den karaktären. Så vi som var där gick ut i deras foaje – eller vad man nu ska kalla det – och gick omkring och övade för oss själva. Sedan var det dags för inspelning.

 

 

 

SPELA UPP ROLLEN/KARAKTÄREN
Sedan var det dags för inspelning. Jag spelade upp ett litet ”drama” där jag och min ”fru” hade en diskussion om jag skulle söka in på en skola eller om jag skulle fortsätta jobba på lagret. Inspelningen var ca 1-2 minuter och efteråt så analyserade jag och en av kursledarna inspelningen. Det var skoj att se sig själv på inspelningen – man spanar ju trots allt inte in sig själv så ofta. Resultatet var inte så pjåkigt men som vanligt så fick jag en bra analys av Carola och jag höll med henne om hennes synpunkter. Sedan spelade vi in samma sak igen fast den här gången la jag till lite saker så det blev mer variation, lite mer äkta. Jag målade t.ex. upp att scenen utspelade sig i ett kök, jag satte mig ner med en kopp kaffe, jag blev lite upprörd osv. När jag sedan såg resultatet så höll jag med om att denna version var bättre.

UTTRYCKA SIG PÅ OLIKA SÄTT
Efter det gjorde vi en riktigt rolig övning. Vi fick lappar och skulle agera på det sätt som stod på lapparna. Vi hade en ”programledare” som intervjuade oss. På lapparna stod det t.ex. ”du är drogad”, ” du skyller allt på ditt döda marsvin” etc. Det var riktigt skoj och det var ännu roligare efteråt när vi fick se på inspelningen. Sedan gjorde vi en liknande övning och efter det så var det slut. Jag tycker det var en bra dag. Tyvärr var vi bara tre stycken som var där på kurs och jag undrar varför det var så lite folk där? Personligen tycker jag att Ymperia håller en hög kvalite på sina utbildningar. När jag gjorde min första kurs i augusti så var vi runt tio personer och det var ju ok. Jag tänkte gå fler kurser hos dem, jag tycker man får en bra utbilldning i skådespeleri.

VAR STATIST I REKLAMFILM FÖR COOP
Jag kan också nämna att jag var med i en rekamfilm för Coop denna vecka (som statist). Vi var ute i Värmdö och spelade in. Det flöt på riktigt bra. Jag var orolig att det skulle bli sent men det gick faktiskt fortare än beräknat. Det är ett rutinerat team som jobbar med dessa Coop-inspelningar (FLX 2.0 – bröderna Herngren). Jag har också fått förfrågan om jag vill vara med i en film i december. En kortfilm om jag inte minns fel. Kanske man skulle prova på teater också? Utbildningen kallas  method acting (en form av skådespelarträning). 

Andra blogginlägg
Riksdagsval 2014 Sverige
Skriva novell
Bearbeta trauma med Dianetik
Ghost recon 2

Kommentera