för eller mot regeringens budgetförslag?

   I början på december är det röstning (budgetvotering) för regeringens budgetförslag (budgetproposition). Sverigedemokraternas ekonomiske politiske talesperson Oscar Sjöstedt visar sitt missnöje över många punkter i budgetpropositionen. Regeringen – de rödgröna – vill bl.a. lägga 151 miljarder kronor på migrationspolitiken de närmsta åren. Något som SD inte ställer sig bakom.

 

sveriges riksdag
Sveriges riksdag 2014

SVERIGEDEMOKRATERNA STÄLLER SIG INTE BAKOM HÖJD MARGINALSKATT

   Regeringen vill höja marginalskatten och Sverige har redan världens 6:e högsta marginalskatt. Motsatsen till marginalskatt är platt skatt där skattesatsen är densamma oavsett inkomst. Höjd marginalskatt slår således hårdast mot höginkomsttagare. Regeringen vill även höja skatten för de äldre på arbetsmarknaden – rejält. Regeringen vill höja skatten cirka sju miljarder kronor per år och det ställer sig inte SD bakom.

 

REGERINGEN VILL INFÖRA STRAFFSKATT PÅ SVERIGES KÄRNKRAFT

   Oscar Sjöstedt säger också att regeringen vill införa straffskatt på Sveriges kärnkraft. Detta kommer att leda till att Sverige fär ännu högre elpriser än vad vi redan har. Ännu högre elpriser kommer att bli en enormt tung börda för industrin – och givetvis för oss vanliga konsumenter.

 Sjöstedt säger också att Sverige någon gång måste höja pensionsåldern om välfärdssamhället ska fortsätta fungera.

 

DET KAN BLI NYVAL

   Oscar Sjöstedt säger att de inväntar Alliansens budgetmotion och efter att ha analyserat det så ger Sverigedemokraterna sitt förslag.  Om SD röstar med Alliansen mot regeringens budgetförslag så måste regeringen avgå och det kan bli nyval. I Aftonbladet står det att det 1990 var en liknande situation där Sverige inte hade någon regering i 12 dagar. Vad som kan ske är att regeringen avgår men återkommer och sedan får man komma överens om vissa delar av budgetpropositionen. SD:s Mattias Karlsson säger i Dagens Nyheter (DN) att flera av de rödgrönas förslag är direkt skadliga för Sverige. Mattias Karlsson säger själv att SD troligen inte har något att förlora om det skulle bli nyval. Även Expressen nämner detta.

 

Budgetproposition 2014

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.