ska EU-migranterna avhysas eller inte?

eu-migranter_avhysas_kåkstäder
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 

Jag såg på Aktuellt häromdagen att Moderaterna i Göteborg vill avhysa EU-migranterna från sina kåkstäder. Motståndare i debatten i Aktuellt var en representant från FI som  inte gillade iden med avhysning  eftersom ”det inte löste problemet”. Hon från FI ville ha ett ”bättre alternativ” än avhysning.

eu-migranter_avhysas_kåkstäder
EU-migrant på sina bara knän. En vanlig syn i Stockholm. 

 

Hon sade inte direkt vad ett ”bättre alternativ” innebar men jag kan ju bara spekulera om att det innebär att det svenska samhället ska stå för kost och logi åt EU-migranterna och – antagligen – så blir det den sedvanliga förturen i bostadskön, subventionerad tandvård, gratis körkort etc. Jag kan hålla med om att FI har en snäll tanke men jag tycker samtidigt att den är extrem.

Jag läste idag en artikel i Svenska Dagbladet av Per Gudmundson. I den artikeln säger Per att EU-migranterna redan bryter mot många lagar men att samhället ser mellan fingrarna. Per Gudmundson skriver att det inte är tillåtet att lägga sig och sova utanför McDonalds på Norrmalmstorg, man får inte bosätta sig i en park, man får inte belamra trottoaren med sitt bohag. EU-migranterna har med andra ord fått carte blanche rakt in i det svenska samhället eftersom  ingen lyfter ett finger för att tillrättavisa dem.

Media spelar även en stor roll i det hela. Media kör ofta ”tycka-synd-om-romerna-artiklar” och om någon tycker motsatsen så blir denne anklagad för än det ena och än det andra. Jag är faktiskt väldigt glad att det går dåligt för pk-media i dessa tider. Nästa gång det blir någon stor uppsägning på någon dagstidning så ska jag gå ut och fira 🙂

Politikerna själva – förutom SD – vågar inte göra annat än att stryka media medhårs. Samt Moderaterna som tydligen vaknat till liv.  De rödgröna verkar tyvärr köra på samma gamla linje och vill låta EU-migranterna ”vara i fred”.

Så vad ska göras med alla migranter som vi har på Stockholms och Sveriges gator? Får pk-maffian bestämma  – vilket givetvis kommer att ske – så blir det att Sverige plockar upp plånboken och ger migranterna förmåner och rättigheter som knappt en etnisk svensk har. Det andra alternativet är att sätta upp en hårdare attityd. Nämligen att man inte får  göra som man vill, man får inte bosätta sig vart man behagar etc. Därför så har jag personligen inget emot att romerna avhyses från sina bosättningar och kanske ett förbud mot tiggeri i slutändan är det som behövs för att se till att ordningen efterföljs.

 

 

1 Comment

 1. Vi har FI/S/MP i ledningen i Stockholms stad. Därav ser vi mer och mer av tält lite här och där. T.ex på Långholmen i Stockholm står ett tältläger sedan augusti. Politikerna menar att så länge de inte har någon annanstans att bo så får de vara kvar. Man t.o.m ställt en Baja Maja åt dem.
  Det har stoppat avhysningen som var på gång,
  I Sverige måste avhysningar gå genom Kronofogden vilket verkar ta tid. Tiggarna flyttar bara en bit bort och bygger upp en ny kåkstad.

  Efter avhysningen av ett 20-tal tiggare från Olof Palmes gata osv. så har det uppkommit en diskussion hur man kan få till stånd att ordningsvakter kan avhysa tiggare rakt av som ligger lite här och där. Man vill alltså ändra lagen annars komma vi att snabbt få kåksstäder i Sverige.

  Rent kasst kan man väl säga att om vi fortsätter ha tiggare så kommer de att fastna i fattigdom. Just nu är det dock den enda möjligheten för dem till försörjning. Jag tror mer på ideella hjälporganisatoner i landet – hjälp till självhjälp.
  Se länken nedan:
  http://www.varnamonyheter.se/artikel/118423/tv-dina-pengar-kan-aldrig-losa-problemet

Kommentera