Säg nej till Skatteverkets momsbeläggning av second hand-butiker!

skatteverket_moms_secondhand
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 Enligt Skatteverket så konkurrerar second hand butiker med kommersiell handel och ska därför momsbeläggas. Riksdagsledamoten Cecilia Widegren (M) tycker att detta vore ett dråpslag mot second hand butikerna och hon har lämnat in en motion om att stoppa momsbeskattningen.

 

skatteverket_secondhand_moms
Tack för pengarna. Mvh Skatteverket.

”Det är bara en tidsfråga innan verksamheten kan tvingas lägga ned eftersom förutsättningarna för vår verksamhet försvinner med det nya momskravet från Skatteverket”,

Caroline Andermatt, vd för Myrorna

Det vore ett dråpslag om det här skulle momsbeläggas. Den lilla marginal som går till fattiga människor skulle ju försvinna och de här organisationerna skulle läggas ner.

Cecilia Widegren (M).

Gunilla Landmark på Skatteverket säger att Skatteverket har gjort en grundligare tolkning av lagen och kommit fram till att second hand butiker kan momsbeläggas

LÅT SECOND HAND-BUTIKERNA VARA I FRED!
Att Skatteverket är en instans som gör allt för att håva in pengar är ingen nyhet men nu tycker jag att de har gått för långt. Låt oss få behålla våra second hand-butiker utan inblandning från Skatteverket! Ingen moms tack!

ingemar_hansson_skatteverket_generaldirektör_secondhand
Har Generaldirektör Ingemar Hansson & Co på skatteverket slagit spiken i kistan för Second hand affärer i Sverige? Foto:Jeanette Andersson.

 

 

 

 

 

Skriv gärna under mot Skatteverkets planer här:

http://namninsamling.se/index.php

Foton/bilder från:

Skatteverket_Wikimedia_secondhand

 

 

Länkar:

http://myworldofvintage.blogg.se/2014/december/hojd-moms-for-valgorenhetsbutiker-2.html

Kommentera