Safehouse

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Pusha

Filmtips
Titel: Safehouse.
Genre: Action
År: 2012
Skådespelare: Denzel Washington, Ryan Reynolds, Fares Fares, Joel Kinnaman m.m.
Regissör: Daniel Espinosa.

Handling

Matt Westorn (Ryan Reynolds) är en rookie inom CIA. Han har hand om ett ”safehouse” i Kapstaden, Sydafrika. Hans flickvän är ovetandes om att han arbetr för CIA. Hans dagar är dock  ganska tråkiga och allt han gör är att se till att huset är funktionabelt. En dag så övergår det dock till skarpt läge när en ökand förrädare tas in till förhör och efter det händer allt på en gång.

Jag tänker inte skriva mycket mer än så men jag måste erkänna att jag blev positivt överraskad och kan varmt rekommmendera filmen. Samtidigt var det ju jätteskoj att se svenska skådisar i en sådan här storfilm ( + att regisörren givetvis är svensk).

Länkar
SvD ger Safehouse 3 av 5 men jag tycker att den är bättre än så: filmrecension Safehouse SvD .
Safehouse på IMBD
Safehouse filmrecension hos Filmkritikerna .
Safehouse filmrecension hos onyanserat .
Safehouse filmrecension hos Viktor Jerner .

FILM

WORLD WAR Z

Ett virus bryter ut och folk blir galna och börjar döda hejvilt. Brad Pitt i huvudrollen. Det bjöds faktistk på godkänd action i denna rulle och jag tycker att den var sevärd.

Betyg: 4 av 5

 

SPEL

END WAR

(Efter någon bok av Tom Clancy) Supertråkigt. Jättesvårt att lära sig kontrollerna. Betyg:1 av 5.

SPEL

Flashpoint – red river.

Jag måste erkänna att denna uppföljare var ganska tråkig. Jag spelade deras första i serien – Dragon rising – som jag gillade skarpt men denna…nja. Jag spelade på mellannivån vad gäller svårhet eftersom jag läst att på svåraste nivån så fick man börja om från början om man dog. Det lät inte så skoj.

Det jag hade problem med var a) jag kunde knappt se fienden. Figuerna var jättesmå och jag var tvungen att använda kikaren om jag ville spana efter dem eftersom jag inte hade kikarskikte på geväret. Tråkigt. b) Motståndet – som jag knappt såg – var väldigt tamt. Jag gillar spel med lite motstånd i – som t.ex. Dragon rising – men det här var mest tråkigt. c) Jag hade också problem att styra min pluton. Jag ska göra som jag brukar göra när jag spelat ett spel – jag skickar ett mail till skaparna och säger vad jag tycker. Det gör jag oavsett om spelet är bra eller dåligt.

Betyg: 2 av 5. (spendera pengar på ett roligare spel).

SPEL

LOST PLANET – EXTREME CONDITION

Jag är på en planet och jag ska ta utföra mina uppdrag. Det som hindrar mig är en attans många monster. Mer än så vet jag inte vad gäller handlingen. Jag började på den svåraste nivån men jag lyckades inte klara av slutstriden i den första uppdraget så jag var tvungen att börja om och spela på mellannivå. Då blev det hela mycket tråkigare eftersom jag gillar motstånd men det vart inte så mycket av den varan. Så jag lade ned spelandet. Längre än så har jag inte kommit. Om jag ska ta upp och spela detta spel igen så måste jag spela på svåraste nivån och klara av sista striden, annars får det vara. Det är mycket skjutande och dödande i detta spel.

Betyg: 2 av 5

Spel

Medal of honor. Tier 1 edition.(2010 tror jag).

Du och din pluton är i Afghanistan och ni har ert uppdrag att utföra. Grafiskt sett så är spelet snyggt. Det är heller inte så svårt att lära sig kontrollerna men sedan vet jag inte om det är något mer att hurra för. Jag vill inte vara negativ men ALLT är så FÖRUTSÄGBART. Du behöver INTE tänka själv.
T.o.m motståndet är futtigt. Varför ska jag spela ett spel om jag inte får något att bita i? Jag spelade enmannaformen och jag spelade på svåraste nivån. Hur enkel ska då lättaste nivån vara? Detta spel är inget för mig. Jag vill ha motstånd och helst så vill jag fundera ut lösningar själv (vilket är sällsynt i dagens spel). Kanske du gillar det bättre än mig. Det var inte värt de 95 kr jag betalade för den begagnade skiva jag köpte.

Betyg: 2 av 5.

1 Comment

  1. Hej!En liten önskan. Skulle bli jätte glad ifall du samlade dina fimtlips under en och samma rubrik, sen man lätt kunde kolla upp vilka filmer du tipsat om och gillat. Gillar din blogg skarpt! :)Hälsningar från Esbo,Finland

Kommentera