REGERINGEN OCH LÄKEMEDELSVERKET UNDERMINERAR ALTERNATIVMEDICINEN MED NYTT LAGFÖRSLAG

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

15/8-2016
Regeringen och Läkemedelsverket tar nya tag för att eliminera alternativmedicinen. Läkemedelsverket vill chockhöja avgiften för registrering av homeopatiska läkemedel och även höja avgiften för naturläkemedel och traditionella växtbaserade läkemedel.

Regeringen och Läkemedelsverket går ånyo till attack mot alternativmedicinen. Nu föreslås det att registreringarna av preparaten för alternativmedicin höjs chockartat.

*Att registrera ett homeopatiskt läkemedel höjs från 4 000 kronor till 90 000 kronor.

*Att registrera ett naturläkemedel höjs från 100 000 till 250 000 kronor.

*Att registrera ett växtbaserat läkemedel höjs från 100 000 till 250 000 kronor.

EU, homeopati, registrering, läkemedelsverket, alternativmedicin
Den rödgröna regeringen har nu lagt ett förslag som är ett direkt slag mot alternativmedicinen i Sverige.

SVINDYRT ATT REGISTRERA  ANTROPOSOFISKA LÄKEMEDEL

Regeringen beslöt i år att antroposofiska läkemedel ska registreras som vanliga läkemedel. Det innebär att det kommer att kosta 500 000 kronor per antroposofiskt läkemedel för att få tillstånd att nyttja det i Sverige. EU har tryckt på Sverige att bestämma om homeopatiska läkemedlen ska förbjudas eller registreras som vanliga läkemedel. Regeringen bestämde då att antroposofiska läkemedel ska senast 2021 registreras som vanliga läkemedel.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström är nöjd med beslutet om antroposofin och säger bl.a:

– I grund och botten vilar läkemedelslagstiftningen på vetenskap och beprövad erfarenhet. Det vi gör nu är ett slags förtydligande, men vi ger samtidigt en möjlighet i enlighet med de regelverk som redan finns för att ansöka om registrering av de här preparaten. Det tycker jag är en bra avvägning. Det skapar ingen gräddfil och samtidigt större tydlighet. Det viktiga är att det inte kommer att finnas möjlighet att ge undantag för antroposofiska preparat.

EU ERODERAR ALTERNATIVMEDICINEN

Det här är inte första gången som storebror EU attackerar alternativmedicinen. Tidigare EU-direktiv har inneburit att antalet homeopatiska läkemedel har minskat drastiskt i Sverige genom åren. För något decennium sedan så fanns det flera tusen homeopatiska läkemedel, tack vare vår regering och EU finns det nu bara 50 homeopatiska läkemedel som kan säljas fritt. EU har tidigare gett ut det s.k. ört-direktivet (THMPD). Detta direktiv följer samma väg och innebär a) produkter av alternativmedicin måste registreras för summor som är helt overkliga b) produkterna utvattnas så att de inte ger någon effekt c) det är inget som garanterar att de blir godkända bara för att de genomgår en test hos EU.

Runt 2011 kom ytterligare restriktioner från EU som innebar att man måste ha godkända hälsopåståenden för att få säga saker om sina egna produkter. T.ex. om du vill säga att C-vitamin är bra mot förkylningar så måste du ha godkänt från EU:s läkemedelsverk EFSA för att få säga eller skriva sådana påståenden. Att få ett hälsopåstående godkänt kostar givetvis skjortan och är i grund och botten en omöjligt uppgift. Tack vare detta EU-förbud så får inte längre hälsokostförsäljare i Sverige skriva eller säga hälsopåståenden. Butikerna har varit tvungna att ta bort påståenden från sina hemsidor som inte har varit godkända av storebror EU. I butikerna får ett biträde inte säga vad som preparatet kan vara bra för utan de får lirka och dona för att få fram budskapet.

EU, läkemedelsverket, homeopati, chockhöjning, priser, registreringar, regeringen, alternativmedicin, rödgröna, socialdemokraterna, miljöpartiet,
EU:s syfte verkar att vara att utplåna alternativmedicinen.

JANNES KOMMENTAR
Det som Sverige och EU borde göra är givetvis att låta alternativmedicinen få vara kvar. Alternativmedicin är betydligt effektivare än Big Pharmas giftiga substanser. Varför inte gå i dialog med alternativmedicinen istället för att förbjuda den? Alternativmedicinen baserar sig som sagt på naturliga substanser och processer som är vedertaget funktionella. Jag vill inte vara skeptisk men tyvärr så går det inte att konstatera annat än att EU vill tillintetgöra alternativmedicinen.  EU gör små lagförändringar åt gången för att till slut helt och hållet sopa mattan med alternativmedicinen. Vi har alltså ännu en anledning till varför Sverige bör lämna EU. Den rödgröna regeringen lyder som vanligt husse EU och hjälper till att stjälpa alternativmedicinen.

ALTERNATIVMEDICINEN I SVERIGE FÅR INTE FÖRSVINNA!

 

Här kan du skriva under en protestlista mot den rödgröna regeringens beslut.

http://www.skrivunder.com/regering_och_lakemedelsverk__sluta_att_doda_alternativmedicinen

 

Referenser

Kostdemokrati

Dagens Homeopati: chockhöjning för alternativ mediciner

Bevara Sveriges hälso- och vårdfrihet genom att skydda alternativmedicinen – Hälsobranschen reagerar på förslag om höjda registreringsavgifter

 

Kommentera