PSYKOFARMAKA OCH MORD

mord_ida johansson_onsala_uplands väsby_spykofarmaka
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

15/12 2015

Folk som inte haft en våldsam bakgrund begår plötsligt våldsdåd eller begår självmord. Den gemensamma nämnaren i många fall är psykofarmaka. Psykofarmakan triggar igång våldsbenägenheten?

PSYKIATRISK NEDDROGNING. Ganska nyligen så har två mordrättegångar figurerat i media som har att göra med att gärningsmännen hade fått psykvård och efteråt begått mord. Det ena fallet är 19-åringen i Upplands Väsby som våldtog och mördade Ida Johansson i joggingspåret.
Det andra fallet är den 39-åriga mannen från Onsala som mördade sin barndomsvän och knivhögg två grannar. 39-åringen hade mått psykiskt dåligt en längre tid och led av vanföreställningar och kände sig förföljd. Han hade även vårdats på sjukhus (psykiatrisk behandling) och skrevs ut några dagar före dådet.
 
Den gemensamma nämnaren är att de hade fått psykvård innan våldshandlingen.

 

PSYKOFARMAKA PÅ LÖPANDE BAND

När en person kommer in till psykmottagning/vårdcentral och mår psykiskt dåligt så är det mer eller mindre standard att psykiatern/läkaren skriver ut psykofarmaka (mental medicin). Psykofarmaka är medicin som ibland har väldigt allvarliga biverkningar. Vi pratar om biverkningar såsom aggression, förändrad personlighet, mordiskhet, ökad självmordrisk, depression, ökad ångest m.m.

Det har hänt i många många fall att en person som inte haft någon våldshistoria plötsligt har gått bärsärk och mördat. Den gemensamma nämnaren för denna bärsärk i många fall är just att de har börjat med psykofarmaka. Psykofarmakan som triggar igång våldsdåden.

Nedanstående video berättar om en fader som mördade sin egen son efter att han börjat med den psykiatriska medicinen Paxil.

 
ATT UPPTÄCKA PSYKISK OHÄLSA I TID

I samhället och i media så pratas det alltid om att upptäcka den psykiska ohälsan i tid. Och de menar att i och med att man upptäcker den psykiska ohälsan i tid så kan man sätta in tidig behandling och alla blir lyckliga och glada. Hur ofta har jag inte läst om vuxna som har fått psykiatrisk diagnos i vuxenåldern och om de bara hade blivit upptäckt tidigare så hade de sluppit så mycket besvär. Nu har de fått t.ex. ADHD-diagnos i vuxenålder, knaprar amfetamin och livet leker.

Referenser

Expressen Morden i Onsala

Mord Ida Johansson

Foto Wikipedia

Foto

Foto Pixabay

Kommentera