Prenatala engram

Pusha

PRENATALA ENGRAM
Ett prenaltalt engram betyder ett engram som erhållits före födseln, dvs. i foster-stadiet. Ser man filmen Hur man använder Dianetik eller om man läser boken: Dianetik – hur tanken påverkar kroppen så pratar LRH om just dessa fenomen. Ordet prenatal betyder före födseln.

HUR FÅR MAN ETT PRENATALT ENGRAM?
Det behövs inte speciellt mycket för att ett prenatalt  engram ska spelas in. Det som behövs är att fostret på ett eller annan sätt råkar ut för t.ex. stötar eller alltför häftiga rörelse och blir då mottagligt för suggestioner. Det räcker med saker som att ens mor – under graviditeten – sätter sig ner för hastigt, modern kanske hostar kraftigt, i värsta fall kanske hon faller omkull, hon mår dåligt en dag och sitter och jämrar sig och allt vad hon säger spelas in i fostrets reaktiva sinne som är vidöppet.

ATT DRAMATISERA ETT ENGRAM
Det finns vädligt mycket material i det reaktiva sinnet som kommer upp till ytan under själva auditeringen. I boken Dianetik – hur tanken påverkar kroppen ges ett exempel när en kvinna . satt och jämrade sig och sade att ”hon inte stod ut längre” men detta visade sig vara hennes mor som mådde dåligt under hennes graviditet och som yttrade just dessa fraser. Klienten – som fick auditeringen – dramatiserade moderns beteende. Dramatisering av engram är ett mycket vanligt fenomen.

L Ron Hubbard OM PRENATALA ENGRAM
I Dianetik-boken berättar LRH ett exempel på en person som återupplevde sin egen födsel – vilket visade sig vara en väldigt smärtsamm upplevelse. Många intressanta saker kunde dock observeras.  Klienten återupplevde sin egen födsel och kämpade mot läkaren som försökte droppa något i hans ögon. Klienten hade haft astma som vuxen och astmans ursprung var tydligen från när läkaren entusiastiskt ryckt upp honom från bordet just som han kämpade för sitt första andetag. Klienten hade haft bindhinneinflammation som vuxen och detta kom tydligen från läkarens ögondroppar.

MIN KLIENT GICK TILLBAKS TILL VÄLDIGT TIDIGT I LIVET
I Boken Dianetik – hur tanken påverkar kroppen säger LRH att om man är ny som auditör (Dianetik-terapeut) så ska man inte börja leta efter prenatala engram hos sin klient eftersom dessa kräver en skicklig auditör och de kan vara ganska tuffa att konfrontera.
Jag  körde Dianetik på en bekant till mig och plötsligt började klienten att storgråta. Faktum är att han lät väldigt likt en nyfödd baby. Jag blev lite paff även fast jag givetvis förstod vad som skedde framför mig. Vi var på väg in i ett prenatalt engram, eller födelseengrammet.

KLIENTEN BÖRJADE SKRIKA.
Efter det så började han att mer eller mindre skrika. Jag minns att jag tänkte att jag hoppases att lägenheten inte var lyhörd. Det jag såg framför mig var givetvis en dramatisering och jag kan erkänna att det var en REJÄL dramatisering. Det visade också vilken enorm makt det reaktiva sinnet har över en person. Klienten var till 100 % en marionett som bara följde med när det reaktiva sinnet ryckte i trådarna.
En annan sak som jag tänkte på när han började skrika var att han påminde mycket om personer som man kan se på sinnessjukhus som ligger och skriker och är hysteriska och det är precis det som LRH nämner i Dianetik-boken. Dessa personer är helt och hållet slavar under sina engram och inte blir det bättre av den ”behandlng” de får på mentalsjukhusen såsom elchocker och droger. En elchock måste vara ett riktigt elakt engram även fast jag som auditör inte har stött på det ännu – men det är väl bara en tidsfrånga.

FRAMGÅNG I TERAPIN
Rent teraputiskt sett så var detta beteende en framgång i terapin. Dianetiken fungerar som så att det ”dåliga” måste upp tilll ytan. Där konfronterar klienten materialet och efter att ha gjort det ett antal gånger så ska det försvinna. Kvar är bara ett minne och en väldigt glad klient.
Sessionen fortsatte. Klienten pratade om att han såg sin mors sköte. Sekunden senare så hörde han röster såsom ”kom igen Birgit”, ” Nu kommer han” (vi kan kalla hans mor för Birgit). Klienten hade alltså hoppat tillbaks till ögonblicket precis före han föddes och det som sades var det som sades runt hans mor. Under stor del av sessionen så hyperventilerade klienten – dvs andades med tunga andetag. jag försäkrade mig om att klienten fortfarande var ”där” genom att ställa någon fråga då och då som t.ex. ” hur går det?”. Klienten visade sig vara där.

MÅDDE SOM EN PRINS
Ett tag senare så gick klienten ner i djupaste apati och satt mer eller mindre och grät framför mig och beklagade sig hur svårt livet var. Ett tag trodde jag nästan att han drev med mig. Det var som att bevittna en skådespelare prestera en roll där han var ytterst förtvivlad. Efter ett tag försvann apatin.
För att göra en lång historia lite kortare så var det ungefär detta som hände i sessionen. Vi gick igenom flera händelser tills vi kom till en bra punkt och sedan avslutade vi sessionen. Efteråt mådde han som en prins och hoppade omkring på gatorna när han följde mig till pendeltågsstationen.

Lindra ångest

 

 

 

 

 

 

 

i

 

3 Comments

  1. Pingback: Vad är Dianetik | Självförbättring nu
  2. Hej Janne, så bra med Dianetik. Jag älskar den. Har själv hjälpt många med den tekniken och fått dem at gå
    tillbaka i sinnet tidigare i livet och reda ut dom tilltraslade trådarna. 🙂

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.