På besök hos tandis

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Så har man då varit hos tandläkaren igen. Jag har varit där fyra gånger i år och det har resulterat i: två undersökningar, en utdragen tand samt borttagning av plack och tandsten. Nu blir det till att ändra vanorna en smula vad gäller skötsel av mina tänder. Det jag ska göra när jag borstar tänderna är att ha 45 graders  vinkel gentemot tandkött och tänderna när jag borstar så att tandborsten kommer in i tandköttsfickorna.

Jag har också börjat med tandtråd efter som det inte går att komma in med tandborsten mellan tänderna och de flesta hålen blir faktiskt till just mellan tänderna.  Jag kommer att använda tandtråd någon gång i veckan. Jag har också inköpt en flaska som innehåller flour och denna ska jag skölja med några gånger i veckan. Flour stärker tänderna och tar död på karies. Utöver det så brukar jag även ta ett toy emellanåt mellan måltiderna. Jag måste också arbeta på att få ned mitt sockerintag. Jag är tyvärr en inbiten kaffedrickare och då tar jag socker. Jag ska prova suketter eller salvia.

Kommentera