jag köpte nytt wordpress-tema från Themeforest

      Jag skaffade mig mitt första inköpta tema till min WordPressida. Tidigare har jag alltid använt gratisteman men eftersom de teman som säljs på Themeforest är så pass billiga och man oftast får mer valuta för pengarna om man köper ett tema så slog jag till. Temat som jag köpte på Themeforest heter ”Imgblog”. Jag ville ha ett tema som var stilrent, enkelt och som hade en bloggdesign. Jag har inget emot att göra enklare modifieringar med sidan men jag har inte lust att sitta och jobba med utseendet ett halvår.

 

themeforest wordpress
En bild på vackra Amsterdam

 

ATT LADDA NED ETT TEMA FRÅN THEMEFOREST

Som vanligt så  blev det strul. Att ladda ned zip-filen från Themeforest var inget problem men att sedan ladda upp den zip-filen till min WP-admin gick inte. Det kom meddelanden om att stilmallen saknades. Jag blev frustrerad som vanligt men efter en hel del surfande så hittade jag vad jag hade gjort för fel: man skulle kunna säga att jag laddat ned temafilen på fel ställe på Themeforest. Man kan nämligen ladda ned temafilen på två ställen. Först laddade jag ned filen direkt från samma sida som där jag köpte temat men det fungerade alltså inte. Så här ska du göra för att det inte ska strula:

1.  Pröjsa för det tema som du ska köpa
2. Gå sedan till menyn längst upp  på Themeforest och hitta ditt inloggningsnamn.
3. Sätt pekaren på namnet och klicka och  en rullist dyker upp.
4. På den rullisten går du till ”downloads”.
5. När du kommer till downloadsidan så klickar du på downloadknappen och en undermeny dyker upp.
6. Välj ”installable wordpress file only” och ladda sedan ned den till datorn. För mig laddades temat ned som en zip-fil.
7. Sedan är det bara att ladda upp den zip-filen från din dator till din WP-admin och sedan är det bara att aktivera temat.

    Kom dock ihåg att du inte får det färdiga resultatet som du kunde se på förhandsgranskningen på Themeforest. Det krävs en hel del arbete för att få det så snyggt. Rent spontant så blev jag väldigt nöjd efter att jag installerat temat även fast det finns mycket att fixa till.

 

themeforest wordpress tema
Ha ha, uppladdningen av temat gick bra.

 

 

 

Foton:
Zergev

Jannerboy
https://www.flickr.com/photos/44534236@N00/

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.