Nu kommer negativ sjukförsäkringslag slopas

SJUKFÖRSÄKRING
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

    

    Nu kommer förslag på att ändra på den sjukförsäkringslag som Reinfeldt och Alliansen införde. Enligt Alliansens och Reinfeldts normer så fick man inte vara sjuk längre än ca 900 dagar och efter 900 dagar så blev man således  utförsäkrad från Försäkringskassan. Nu kommer den lagen att slopas från 1 juli 2015 berättar den nya Socialförsäkringsministern Annika Strandhäll.

reinfeldt sjukförsäkringen
Reinfeldt is out!

    Jag själv är väl inte sjuk så ofta även fast jag har varit i kontakt med Försäkringskassan någon gång men jag blir bestört när jag läser de olika historier om folk som blivit sjuka men fått nobben av Försäkringskassan. Försäkringskassan verkar totalt ha glömt bort – eller struntat –i sitt utsprungliga syfte och Försäkringskassans nya lek verkar vara att dissa så många som möjligt. Så bra var det välfärdssamhället…

    Oppositionen opponerar sig givetvis; man får inte vara sjuk enligt deras synsätt fast man borde nog inte ha förväntat sig annat. En som opponerar sig är Solveig Zander från Centern.

    Som scientolog så är jag inte speciellt förtjust i psykiatriska diagnoser och det är många sjukskrivna som har just sådana diagnoser. Men det spelar egentligen ingen roll – det är själva principen som räknas. Om regeringen vill få ner sjukskrivningar så borde de ta psykiatrin under lupp istället och inse att psykiatrins makt baseras på  antal människor som de ger diagnoser.

     Det verkar som om Sveriges välfärd i första hand ska gå till utlandsfödda och där etniska svenskar får slåss för livet för att få ersättning. 

 

foton:

 https://www.flickr.com/photos/alliansen/

Kommentera