NATO BOMBADE LIBYEN 2011

us_nato_medlemskap_sverige_sweden_libya_
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

27/12 2015

NATO ÄLSKAR ATT BOMBA

Diskussionen om Sverige ska gå med i Nato eller inte blir intensivare. Nu försöker svenska riksdagen smyga in Sverige i Nato i och med värdlandsavtalet. I amerikansk stil så har demokratin slopats och det har inte varit tal om folkomröstning i ärendet. Så vad är Nato egentligen? Och hur opererar de?

USA TERROR. Nato står för North Atlantic Treaty Organisation eller på svenska Nordatlantiska Fördragsorganisationen. Nato är en militär allians. Nato styrs av USA och det är alltid en amerikansk general som har befälet. Syftet med Nato är att försvara dess medlemsländer mot yttre angrepp.

En artikel i föredraget säger bl.a. ”ett angrepp Ett angrepp mot ett Natoland är ett angrepp mot hela alliansen”. Denna kallas ”artikel 5”. Nato använde bl.a. artikel 5 när USA invaderade Afghanistan. Hade Afghanistan angripit USA? Nej, självklart inte. USA:s krig mot Afghanistan var/är alltså helt olagligt. Nato kunde dock inte vänta på att få använda sina bombplan.

peter hultqvist_nato_medlemskap-sweden_host nation support_critic_
Försvarsminister Peter Hultqvist jobbar hårt för att Sverige ska gå med i Nato. Ska vi tacka Peter Hultqvist om Nato drar in Sverige i krig?

NATO I LIBYEN

2011 så gick krigsmaskinen USA till angrepp mot Libyen. Den officiella förklaringen från USA:s sida var att de ville förhindra ett folkmord på landets befolkning av Mohammed Gaddafi. Till råga på allt så fick Nato godkänt av FN att bomba Libyen (Vilket visar vilken nivå som FN ligger på). Efteråt har det visat sig att det inte fanns några belägg för folkmord och det egentliga syftet med USA:s invasion var att störta Gaddaffi. Hillary Clinton och Barack Obama vilseledde som vanligt hela världen ang. angreppets natur. Återigen ett krig som baseras på en lögn från USA.

 USA gav vapen till rebellgrupper i Libyen. Dessa rebellgrupper sägs ha anknytning till terrororganisationer såsom Al Queda och andra jihad-organisationer. Dessa grupper torterade, våldtog och dödade många människor under upproret mot Gaddaffi.

Natos bomber föll över Libyen och allt som allt dödades 30 000 människor i USA:s angrepp mot Libyen. Staden Sirte – Gaddaffis födelseort – bombades till ruiner av Nato. Nato själv skrev att deras insats i Libyen var ”deras framgångsrikaste operation någonsin”. Jag undrar hur Nato bedömer sina framgångar? Är det antalet lik som de lämnar i sitt kölvatten?

Självklart så var CIA med på ett hörn. Khalifa Haftar var en f.d. general hos Gaddaffi. CIA hjälpte Haftar att hjälpa till att störta Gaddaffi. Det sägs att syftet med USA:s och Natos krig mot Libyen var att ta kontroll över oljan samt att låta CIA installera en västvänlig regim. CIA har försökt ta livet av Gaddaffi sedan 80-talet.  Libyens bank var helt ägd av Libyen själva och inte av Rothschild – kanske ännu en orsak till USA:s invasion?

Värt att nämna är Mohammad Gaddaffi var en diktator. Han borde givetvis ha ställts inför rätta för alla brott han gjorde.

Nedanstående video är från när Nato bombade i Kosovo 1999.

 

SVERIGE DELTOG I KRIGET I LIBYEN

Sverige är heller inte oskyldigt. Svenska JAS Gripen plan var med och hjälpte till i kriget. Det sades att dessa plan endast gjorde flygövervakning. Deras information lämnades till Nato och sedan kunde Nato bomba Libyen sönder och samman. Den svenska operationen kallades Operation Karakal. Det var Allians-regeringen som ställde dessa JAS plan till förfogande.

På sajten Sakerhetspolitik.se – som drivs av MSB – myndigheten för samhällsskydd och beredskap – kunde man läsa följande:

”Bara 23 timmar efter att regeringen fattat beslut om Sveriges deltagande i insatsen landade de första svenska planen på den italienska ön Sicilien, där flygbasen de utgick från ligger. Som mest deltog fem st JAS Gripen och ett plan för lufttankning. Totalt skickade Försvarsmakten ca 140 personer till Libyen. Sverige stod enligt Försvarsmakten för en fjärdedel av insatsens sammanlagda spaningsresurser och den information som de svenska planen inhämtade utgjorde 37 procent av det underlag som Nato-befälhavarna sedan fattade beslut utifrån”.

Sverige har varit med och krigat ett bra tag nu. På 90-talet så deltog Sverige i Natos insats i Bosnien-Hercegovina (den styrkan kallades IFOR). 2001 så deltog Sverige i kriget i Afghanistan i den styrka som kallades ISAF.

Det som jag undrar är: varför i hela friden ska Sverige deltaga i krig när vi inte behöver det? Det enda resultatet är att Sverige själv ökar chansen att bli angripen. I och med att vi nu deltar i krig så har vår alliansfrihet i princip försvunnit. En alliansfrihet som har inneburit att Sverige inte har varit i krig på över 200 är. Och nu vill våra blåögda riksdagsledamöter skriva under värdlandsavtalet med Nato – en av planetens största krigshetsare.

 

LIBYEN IDAG

Libyen idag verkar vara ett land i kaos. Det finns flera grupper som kämpar om makten i Libyen. Strider och kaos verkar vara vardagen för många libynesier. En av dessa grupper är den som står under Khalifa Haftar – som är ditplacerad av CIA. Många libyer har flytt landet. Någon som känner igen mönstret? USA hälsar på med sina bombar för att ”försvara demokratin” eller vad det nu må vara. Slutresultatet är ett land i kaos. Samma sak hände i Irak, samma sak händer i Afghanistan. Och Nato hjälper gärna till att bomba.

Vill vi verkligen ha planetens största krigsmaskin på svensk mark?

REFERENSER

USA ljuger om krig
Nej till EU: USA, Nato, FN och Libyen
Jinge: USA, Nato och Libyen

 

Foto

Foto flygplan Pixabay

Peter Hultqvist Nato

 

Kommentera