NATHAN SHACKHAR PÅ AXESS TV

medicin_bipolär_sjukdom_fakta
DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

NATHAN SHACKHAR PÅ AXESS TV

 

21/1 2016.
ALLA VILL HA AMFETAMIN. Jag låg och slötittade på tv och råkade slå på kanal Axess. Det var diskussion och en av talarna var Nathan Shackar som pratade om ADHD och den kemiska obalansen. Nathan Shackhar är är journalist och författare. Han skriver även krönikor emellanåt för Dagens Nyheter. Nathan skriver ibland kritiska artiklar gentemot psykiatrin på Dagens Nyheter – något som ibland vållar uppståndelse eftersom han går emot pk-etablissemanget (dvs iden om att alla har ADHD).

 

nathan shachar_adhd_dagens nyhter
Nathan Shachar Dagens Nyheter ger  ADHD-etablissemanget en känga

 

NATHAN SHACKHAR VS. STEN LEVANDER

 Nathan kom med bra referenser som backade upp hans argument. Någon som kontrade gentemot Nathans kommentarer var Sten Levander. Sten Levander – den psykiatriska pk-ismen personifierad- körde i sin tur sitt race och började rabbla upp data om undersökningar o dyl. Det fanns också några andra psykiatriker i församlingen som jag inte vet namnet på.

 Nathan Shackhar är en av de få som vågar säga ifrån om psykiatri och hela den cirkusen. Man kanske skulle kunna säga att Nathan Shackhar inte är PK 🙂

 

 

ÄR PSYKIATRI EN FEJK?

De neuropsykiatriska  diagnoserna kommer  endast att öka – något som vi ser typ dagligen när man läser media. Jag läste bl.a. att föräldrar kommer till  psykiatriker och mer eller mindre kräver en ADHD-diagnos till sin unge; får föräldrarna inte sin vilja igenom så blir det ett himla liv. Kön till BUP ska vissa vara flera kilometer lång. Det är ingen överdrift att säga att psykiatrin är väldigt framgångsrik i sina strävanden.

 

EXTRA HJÄLP I SKOLAN ENDAST TILL BARN MED DIAGNOSER

Jag läste också att det oftast krävs att en elev ska ha en neuropsykiatrisk diagnos för att få extra hjälp i skolan eller för att skolan ska få extra pengar. Vilket alltså borde betyda att rektorn inte har något emot att så många som möjligt har psykiatriska diagnoser – skolan tjänar ju på det.

Jag läste också en gammal artikel från Svt där det står:

”Om en lärare befarar att en elev inte kommer att klara godkänt ska han eller hon larma rektor som måste låta utreda orsakerna, och sätta in rätt åtgärder för att eleven ska klara sig. Utredning ska ske i samarbete med elevhälsan. Ibland finns det medicinska orsaker till varför eleven får problem med skolarbetet.”

Eller med andra ord: om ungen inte får godkänt i skolan så är en psykiatrisk diagnos samt amfetamin nära förestående.  Ännu ett bevis som visar hur psykiatrin har satt klorna i den svenska skolan.

I framtiden så kommer antagligen en skolas elevhälsa fungera som distributionskanal för psykiatriska droger. Fast det kanske är bättre  att skolan står för tjacket istället för att ungarna ska ”självmedicinera” genom att köpa affe på plattan 🙂

 

Referens:

http://www.lararnasnyheter.se/lararnas-tidning/2012/05/16/diagnoser-kravs-fa-extra-stod

Wikipedai: Nathan Shackar

Foton
Nathan Shachar 2001” by BobergerOwn work. Licensed under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

 

Kommentera