MOMS FÖR ICKE EU-LÄNDER

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Mars 2018

Regeringen har klubbat igenom att moms på 25 % ska tilläggas från första mars 2018 på paket som kommer från länder utanför EU till Sverige.

Men hur var det nu Ann Linde och Stefan Löfven. Var det inte så att handelstullar och dylikt var protektionism? Tydligen är det inte protektionism när det gäller att sätta upp tullar inom EU.

På tal om tullar och tariffer. Trump har meddelat att han ska  lägga tullar på stål- och aluminium importen. Detta i syfte för att skydda amerikanska intressen. Givetvis så börjar hela det globala politiskt korrekta etablissemanget att gråta krokodiltårar och ”hota” med motåtgärder. Personligen tycker jag att det är underbart att vi kanske kommer att se ett handelskrig. Eller kanske man skulle kalla det för konkurrens? Vad innebär det för USA om USA inför dessa tullar? Det innebär att amerikanska stål-och aluminium industrin kommer att gå bättre eftersom konkurrensen utifrån minskar (det blir ju dyrare för utländska företag att exportera till USA). Det kommer även att innebära att den amerikanska arbetaren kommer att få mer jobb i och med att den amerikanska industrin expanderar.

Glöm heller inte bort dessa förrädiska frihandelsavtal. Bill Clinton skrev under frihandelsavtalet NAFTA på 90-talet och det frihandelsavtalet var designat att skada USA eftersom det innebar att man sänkte tullarna för export. Avtalet innebar att amerikanska företag flyttade sin produktion till låglöneländer. Således är NAFTA ett stort misslyckande för USA eftersom både produktionen och jobben försvann utomlands och USA fick sitt rostbälte.

Någon politiker som inte gillade Trumps drag sade att man skulle ta upp detta med WTO (World Trade Organisation , Världshandelsorganisationen) för att försöka stoppa Trump. Trump avskyr WTO.  Hade WTO haft mer makt så skulle de nu ha stoppat Trump och anklagat honom för att vara ”protektionistisk” när han inför tullar. Jag är glad att USA fortfarande har kvar tillräckligt med suveränitet för att  kunna dissa WTO. Globalisternas syfte med WTO är givetvis att stoppa saker som till exempel införandet av tariffer. På så sätt kan de avgöra vilka länder som går under och vilka som får leva. Det politiskt korrekta Sverige är givetvis med i WTO. EU- och Handelsminister Ann Linde dyrkar allt som WTO sysslar med.

Riksdagen ska snart rösta om frihandelsavtalet CETA. Givetvis så kommer de att rösta för detta frihandelsavtal även fast det är uppenbart att avtalet kommer att försvaga Sverige.

Referenser:

https://www.postnord.se/ta-emot/hamta-brev-och-paket/fran-annat-land-import/forandringar-1-mars?dclid=CO_Ng9D7zdkCFRffmgodYrAFkQ

https://www.dn.se/ekonomi/trump-lagger-strafftullar-pa-stal-och-aluminium-kontroversiellt-inom-republikanerna/?forceScript=1&variantType=large

Kommentera