MODERATERNAS SKUGGBUDGET 2017

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

19/10-2016.
För inte så länge sedan så publicerade moderaterna sin skuggbudget för 2017.

SJUKA OCH ARBETSLÖSA SKA STRAFFAS

I sedvanlig moderatisk stil så vill moderaterna försämra ytterligare för Sveriges sjuka och arbetslösa. De vill sänka ersättningarna i sjukersättningen och a-kassan. Moderaterna vill givetvis ta bort den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen (man får inte vara sjuk hur länge som helst – det har farbror Reinfeldt bestämt och den rödgröna regeringen har tagit över stafettpinnen).  Passa dig för att bli sjuk eller arbetslös i moderaternas Sverige.

DIVERSE
Moderaterna vill ha höjd moms på mat och höjd fordonsskatt. Som vanligt så vill moderaterna minska statliga investeringar i bostäder, jobb och utbildning.

 

PRIORITERING AV NYANLÄNDA OCH FLYKTINGAR

Moderaterna vill  prioritera nyanlända och flyktingar. De vill att nyanlända ska slippa betala inkomstskatt upp till 12 000 kronor. De nyanlända ska också prioriteras genom att företagen som anställer dem ska få lägre anställningskostnader. Moderaterna vill även spendera ytterligare fyra miljarder som ska gå till kommunerna för att klara av den instormning av flyktingar som svetsarn genererade. Det ska också bli lättare att anställa nyanlända. De vill att småföretagare ska få statliga bidrag om de anställer nyanlända. Små företagen behöver inte teckna kollektivavtal.

Referenser

Aftonbladet: Moderaternas attack på de sjuka

2 Comments

  1. M despoterna förnekar sig inte ! Detta överklassparti tar från de fattiga (sjuka )och
    ger till de rika (sina väljare ) ! Över Despoten reinfeldt vill att vi ska jobba tills vi dör medans han själv får 165000 i mån . utan att lyfta ett finger !!! ALLAS LIKA VÄRDE !!! Blåslampan Forsell fortsättet jaga de svaga i sverige ! Längtar till nästa val när MODERATERNA kommer att göra ett rekorddåligt val !! Vi är många sjuka och fattiggjorda som aldrig kommer att rösta på M !!!

    1. Moderaterna fortsätter att plåga sveriges sjuka. Jag undrar om en moderatisk röstare inser vad hen får om denne blir sjuk eller arbetslös.tyvärr verkar det som om de rödgröna nu följer i alliansens spår eftersom de har gett direktiv till fk om besparingar.

Kommentera