MODERATERNA VILL PRIVATISERA ARBETSFÖRMEDLINGEN

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

3/2-2017

Moderaterna vill lägga ned Arbetsförmedlingen och istället låta privata aktörer hjälpa de arbetssökande säger Moderaternas Elisabeth Svantesson. De vill ha ett jobbcenter istället för Arbetsförmedling som ska styras av privata aktörer och inte av en myndighet. Svantesson menar också att Arbetsförmedlingen fungerat dåligt i många år.

Den som har läst på sin historia vet att arbete, a-kassa och moderaterna inte går hand i hand. Regeringen Reinfeldt slaktade a-kassan och gjorde Arbetsförmedlingen till en kontrollenhet som plågade de arbetslösa.

Nu säger Elisabeth Svantesson att Arbetsförmedlingen fungerar dåligt. Ja det är ju inte så konstigt, det var ju moderaterna som förstörde den. Svantesson vill även privatisera verksamheten. Privatisering är en väldigt moderatisk verksamhet. Privatiseringen av elmarknaden i Sverige resulterade i att elen nu är svindyr. Kommer en moderatisk privatiserad Arbetsförmedlingen att hjälpa de arbetslösa? Inte en chans. Det kommer att bli mer orättvisor, sämre ersättning och fler folk som blir utkastade på gatan.

Moderaterna och jobb hör helt enkelt inte ihop.

 

Referens

Elisabetsh Svantesson och Arbetsförmedlingen

Kommentera