Moderaterna och Ulf Kristersson vill sänka din lön

Geniet och Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson beundrar  Tyskland och deras arbetsmodeller. I Tyskland så förlorar man sin a-kassa efter ett års arbetslöshet och får ett deltidsjobb samt cirka 4 000 kr i månaden att leva på. Denna modell kallas Hartskonceptet och Ulf Kristersson tycker att  denna modell är en finfin ide som borde införas i Sverige. Tydligen har också Folkpartiet och Centerpartiet propagerat för lägre löner. Vissa av dessa låglönejobb ger nio kr i timmen.

Denna låglönepolitik skulle försämra arbetsvillkoren i Sverige ytterligare – vilket verkar vara Moderaterna intention. Resultatet av dessa minijobb är låga löner, inga socialförsäkringar och dålig trygghet.  Den tyska modellen försämrar villkoren för de anställda och folk tvingas ta jobb med skitlöner. Reallönerna har sjunkit för tyska arbetare pga. denna modell.

Moderaterna och Ulf Kristersson fortsätter sina trakasserier av arbetslösa. Åtta år vid makten har satt sina spår och vi har sett effekterna av Moderaternas politik. Försämrad a-kassa, en despotisk försäkringskassa och dumpade löner. Även fast Alliansen förlorade regeringsmakten 2014 så kör de på samma linje. Hade inte vi en rödgrön regering? När ska vi få slippa Moderaterna och Alliansen?

Källor:

http://www.dagensarena.se/innehall/moderaterna-ger-sig-han-at-laglonepolitik/

http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/danielswedin/article20528434.ab

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.