MODERATERNA: försämra a-kassan och sänk bidrag till flyktingar

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Ganska nyligen så presenterade Ulf Kristersson och Tomas Tobe moderaternas skuggbudget. Moderaterna vill skära med på bidragen till flyktingar och de vill även göra den klassiska moderatiska taktiken att skära ned i sjuk- och arbetslöshetsförsäkringen.

Moderaterna vill sänka bidragen till flyktingar bl.a. med att se över om ensamkommande flyktingbarn ska få del av efterlevnadsstödet och de vill även att asylsökande ska ha begränsad tillgång till juridiskt biträde.

 

Moderaterna  vill även sänka ersättningen i i a-kassan och och sjuk-och aktivitetsersättningen. De vill återinföra den bortre tidsgränsen i sjukförsäkringen och även införa en extra karensdag  vid sjukdag 15.

Välfärdsslaktaren Ulf Kristersson säger:

– All erfarenhet säger att karensdagar fungerar. De begränsar incitamenten att gå in i sjukförsäkringen, säger Ulf Kristersson.

 

I sedvanlig moderatisk stil så ska de sjuka och arbetslösa bestraffas ytterligare. Som om det inte räckte med det som  Reinfeldt pysslade med så vill nu Ulf Kristersson och Tomas Tobe fortsätta korståget att jaga sjuka och arbetslösa.

Det är väldigt lätt att jaga sjuka och arbetslösa när man själv inte faller offer för sina egna beslut. Med tanke på de löner och förmåner som riksdagsledamöter har så behöver de egentligen aldrig oroa sig för sin egen ekonomii. 

Moderaternas slakt och stoppande av välfärden är legendarisk. 

 

Dagens nyheter: Moderaternas skuggbudget

 

Kommentera