Mitt CV som statist/skådespelare/publik

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

 

Ja här är min lilla meritlista över jobb jag har gjort inom ovanstående områden.

UTBILDNINGAR

 • Ymperia. Monolog Del A.
 • Ymperia. Persongestaltnig Del A.
 • Röst och tal Del A.

SITTA I PUBLIKEN

Jag brukar ibland sitta som publik i olika shower/tv-program. Det krävs en del tålamod p.g.a omtagningar och dylikt men i det stora hela så tycker jag det är ganska skoj. TV-programmen är i behov av publik.

Jag har setat som publik i:

 

 1. Nugammaltl. (Filip & Fredrik på filmhuset Stickholm).
 2. Renées Rubriker. (Renee Nyberg MTG:s lokaler på Ringvägen).
 3. Fantasterna. (TV 4 med  Per Lernström som programledare. SVT’s lokaler på Gärdet om jag inte minns fel).
 4. Partaj. (Partaj spelas in i SVT’s lokaler på Hangövägen i Frihamnen Stockholm. Med Johan Petersson och Christine Meltzer  + många andra).
 5. Danska ”Pengarna på bordet”.

Musikvideon ”Sinners Heist” med artisten Cantoreggi som jag var med i.

MINA STATIST- OCH SKÅDESPELAR-JOBB.

Jag staterar/skådespelar emellanåt. Det är både bu och bä med denna hobby. Det krävs tålamod p.g.a alla omtagningar och lönen är inte speciellt bra. Å andra sidan kan det vara skoj att se sig sjäv på tv/film + att man träffar mycket nytt folk. Vissa av jobben känns som en blandning av staterande och skådespelande så jag rabblar upp alla jobben tillsammans.

 • Handelsbanken. En Intern informationsfilm för Handelsbanken. Inspelning på Gärdet Stockholm. Vi stod i ett mönster ute på Gärdet i Stockholm.
 • Motormännens helnykterhestförbund. (MHF) Här spelade jag fotograf. Inspelningsplats västberga.
 • Coop reklamfilm. En sedvanlig reklamfilm för Coop.
 • Inga Lindström. Inga Lindström är en tysk produktion som handlar om ett idylliskt Sverige och som spelas in i Sverige. Då jag var med så var jag flanör i bakgrunden och vi spelade in på Södra Teatern på Söder, Stockholm.
 • Kärlek de luxe. En romantisk komede med Mikael Stenmarck, Sarah Dawn Finer och Moa Gammel. Jag var  biblioteksbesökare och i en annan scen så var jag med i publiken vid en konsert där Martin Stenmarck spelade. Jag fick ett bra intryck av filmen.
 • ICA. En reklamfim för ICA med Stig och hela det där gänget. Reklamfilmerna för ICA spelas in i en fejkad ICA-butik ute på Värmdö.
 • Volvo. En reklamfilm för Volvo. Jag spelade servitör som dansade omkring. Vi spelade in på en restaurang på söder.
 • Holstein-Gottorp. Här spelade jag ”riksdagsledamot”. Vi spelade in i Stockholms universitets aula. Det här var mer av ett statistjobb.
 • Gondolen. Gondolen är en film som baserar på Jonas Karlssons bok, med Jonas Karlsson i huvudrollen. Här fick jag min första replik  i film-sammanhang. Jag var även med i en annan scen där jag var en vanlig flanör i bakgrunden.

 

kristdemokraterna - familjedate

 Jag var med i en informationsfilm om Kristdemokraterna som hade en humoristisk knorr.

 • Cantoreggi. Jag var med och spelde in en musikvideo med artisten Cantoreggi. Låten heter ”Sinners heist”. Vi spelade in den i Södertälje.
 • X-trafik.  Jag var med i en reklamfilm för bussbolaget X-trafik (Gävle). Vi spelade in runt Jordbro om jag inte minns fel. I princip så åkte vi omkring i en buss en hel dag och spelade in scenerna. Jag var passagerare.
 • Triss. Jag var med i en reklamfilm för Triss. Vi spelade in i Haninge slott. Jag var festdeltagare på julfest.
 • Kontoret. Kontoret med Henrik Dorsin. Jag spelade kollega på en julfest.
 • McDonald’s.  Jag var med i en reklamfilm för McDonald’s. Vi spelade in på Gubbängens idrottsplats. Det var regning och mörkt kommer jag ihåg. Det var om ett hockeylag.
 • Fasaden. Fasaden är en kortfilm av elever från Kaggeholms folkhögskola. Jag hade en replik där: ”Anders?” sa jag och såg förvånad ut.
 • Sveriges mästerkock. Jag var med i en reklamfillm för ett spelbolag.  Den visades på programmet ”Sveriges mästerkock”. Den reklamen gick ganska länge och det var några som hade känt igen mig.
 • Melodifestivalen – Aftonbladet. Jag var med i en reklamfilm för melodifestivalen som gjordes för Aftonbladet. Jag var ”dansande publik” och i en annan bild så var jag kameraman.
 • En helkväll med Jill Johnsson. Jag var med och spelade in en reklamfilm (trailer) för programmet ”En helkväll med Jill Johnsson”.  Jag gick omkring i ett parkeringsgarage vid Liljeholmen Stockholm med en ”Jill Johnsson-mask” för ansiktet.
 • Telenor. Jag var med i en reklamfilm för Telenor. Vi spelade in i Botkyrka kyrka. Det var reklamen där huvudpersonen hade beställt kläder från internet som inte passade alls (till ett bröllop).
 • Monica Zetterlund. Jag var med och gjorde ett röstpåplägg till filmen ”Monica Zetterlund”. Vi var i en studio och skrattade och applåderade och dylikt.
 • Loreen. Jag var med i en musivideo med Loreen.
 • Den fördömde. Jag var statist i filmen ”Den fördömde” med Rolf Lassgård i huvudrollen. Jag var statist och satt och petade i maten på en restaurang vid Odenplan Stockholm.
 • Julkalendern 2013. Jag var med och spelade in julkalendern 2013: barna hedenhös uppfinner julen (med Sisslea Benn och Fredde Grabnerg bl.a.). Där var jag kontorspersonal i vit cowboyhatt. I en scen gjorde vi även ”uppror” mot en tyrannisk chef. Jag tror jag är med i avsnittetn 18 och 19.
 • Tillbaka till Bromma. Med Peter Magnusson i huvudrollen. Jag var dels restauranggäst och i en annan scen så var jag hotellgäst.
 • Min så kallade pappa. En film av Ulf Malmros och med Mikael Nykvist i huvudrollen. Jag var med som restauranggäst.
 • SKL. Stockholms kommuner och landsting. En informationsfilm om SKL. Jag var kommulalpolitiker.

 

Sommartider
Jag agerade vakt i humorprogrammet ”Sommartider” som går på tv 3 (hösten 2013). Jag brottades bl.a. med Sergej. Tyvärr klipptes scenen bort.

 

 • Gentlemen och gangsters. Jag var restauranggäst igen. På samma restaurang som i filmen Min så kallade pappa. Restaurang Pelikanen på Söder.
 • Postkodlingo. jag var med och tävlade i postkodlingo. Tyvärr så förlorade vi. Vi spelade in i filmhuset Stockholm.
 • Sommartider. Jag spelade säkerhetsvakt i en scen i programmet sommartider (tv 3). Jag brottades bl.a. med ”Sergej” i ett bollhav. Tyvärr klipptes scenen bort.
 • Någonting måste gå sönder. Jag var pubgäst (drack riktigt öl hela kvällen 🙂
 • If försäkringar. En slags huvudroll skulle man väl kunna säga. Jag var i alla fall fotbollsmålvakt. Det var en reklamfilm.
 • ST1. Jag var med i en reklamfilm för bensinbolaget ST1. Jag spelade clown.
 • Solsidan. Jag var på ett gardenparty och jag var festdeltagare.
 • Dolda kameran. Jag blev blåst i dolda kameran. Gärningsman: Baluba.
 • Postkodlotteriet. Jag var med i en reklamfilm för postkodlotteriet. Vi spelade in i Råcksta. Vi gick omkring med en stor ”check” eller vad det nu skulle föreställa ovanför våra huvuden (vi bar den). Nu – december 2013 – så ser jag filmen på tv och de har den även som reklamplansch på många ställen i Stockholm.
 • Kristdemokraterna – familjedate. En informationsfilm – med humoristisk vinkling  – om en dejt hos två ungdomar som är kristdrmokrater. Jag spelade förälder som såg till att allt gick ”rätt” till på dejten.
 • Silja Line. Reklamfilm
 • Postkodlotteriet. Reklamfilm.
 • Mediainstitutet. Jag var med i en pilofilmsreklam av några elever på Mediainstitutet. Jag spelade en uttråkad tennisdomare.
 • Sista chansen. Jag var med som statist i filmen ”Sista chansen som har” David Helenius i huvudrollen. Jag spelade gäst på en bar.

 

reklamfilm försäkringsbolag
Jag spelade in en reklamfilm för ett försäkringsbolag. Jag var fotbollsmålvakt.

 

 

Andra blogginlägg

Procedur för Dianetik-session

Barna Hedenhös uppfinner julen

Exempel på engram

 

Kommentera