”DÖDSLISTA” FÖR KLIMATSKEPTISKA FÖRETAG

Juni 2017

När Donald Trump meddelade att USA lämnar Paris-avtalet så blev Miljöpartisten Jan Lindholm inte speciellt glad. Han skrev på Facebook:

”Funderar över hur världen borde reagera på att Trump beslutat att USA ska lämna Parisavtalet. Om jag kunde konsten att starta en kampanj på nätet så skulle jag göra så här. Lista alla företag som stödjer Trump och så långt möjligt beskriva dessa företags kundprodukter, varor, hotell, tjänster mm och föreslå att vi alla medborgare i världen bojkottar dem. Det finns ju positiva krafter i USA så en bojkott av hela landet är inte konstruktivt utan en kampanj borde utformas så att den når just alla de som backar upp Trump. Det skulle kunna kallas för dödslistan eftersom det i praktiken innebär katastrof för alla om klimatarbetet misslyckas.

Man skulle även kunna göra en sida som vänder sig till företagare som tipsar varandra om hur man kan byta affärspartners och underleverantörer på dödslistan mot alternativ. Man skulle till och med kunna göra tävlingssidor för företag och konsumenter där företagen tävlar om hur stor andel av sin omsättning dom lyckats lyfta bort från dödslistade företag. Att ligga bra till på den listan borde vara den bästa PR någon kan få. Hoppas att någon som är mer kreativ än mig startar en motkraft till Trumifieringen av världen”.

 

 

 

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.