MILJÖPARTIET BAKOM CHOCKHÖJNING AV PARKERINGSAVGIFTERNA I STOCKHOLM

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

17/9-2016
De rödgröna skattehöjarna slår till igen. Nu kommer parkeringsavgifterna i Stockholm att höjas rejält samt att det blir avgifter i förorterna. Drivande till den bilfientliga lagen är i sedvanlig ordning Miljöpartiet.

Reglerna började gälla 1:a september 2016. Avgiftshöjningarna drabbar både boende-och gatuparkering. Samt att det blir parkeringsavgifter i närförorterna.  Miljöpartiet och Stockholms Stad beräknas stjäla 425 miljoner kronor av Stockholmarna årligen pga detta beslut.
 
Prisexempel:

*I centrala Stockholm kommer det att kosta 50 kr/timme att parkera.

*Utanför City så är priserna statiska men tiden på dygnet som kräver avgift förlängs till mellan 07-19 vardagar och 09-19 övriga dagar (lördagar, söndagar).

*De yttre områdena omfattar Bromma, Hägersten och Bagarmossen. Här blir priset 5 kr/timme vardagar mellan 07-19.

*Boendeparkeringern höjs från 900 kronor till 1 100 kronor per månad. Dessutom kostar det även under helger.

Planen är att det inte längre ska finnas någon gratisparkering i Stockholms kommun inom ett antal år. Beslutet togs i stockholm stads kommunfullmäktige i juni 2016.
Anna König Jerlmyr (M) säger.

– I Miljöpartiets Stockholm ska bliarna bort och familjers livspussel försvåras så mkt det går.

Liberalernas Jesper Svensson däremot är jättenöjd med p-avgifter i Ytterstaden.

miljöpartiet, parkeringsavgifter, höjning, stockholm, daniel hellden,
Daniel Hellden Miljöpartiet vill beskatta alla Stockholms bilister genom att införa dyrare och mer parkeringsavgifter i hela Stockholm.

MILJÖPARTIET HAR SLAGIT TILL IGEN

Och vilka ligger då bakom denna katastrofpolitik för Stockholms bilister? Ja det enkla svaret är den rödgröna regeringen men givetvis så är det Miljöparitet som återigen gör livet surt för Stockholms bilister. En drivande kraft bakom denna höjning av parkeringsavgifter i Stockholm är Miljöpartisten och Trafikborgarrådet Daniel Hellden.

Daniel Hellden säger bla:

– Den som har bil ska stå för kostnaden.
Är Miljöpartiet ute efter att skaffa sig ovänner bland Stockholms bilister? Jag tror faktiskt att de håller på att lyckas. 

Kan man överklaga ett sådant här beslut? Jag motsätter mig starkt att Miljöpartiet ska få förstöra för Stockholms bilister.
 

Referenser

Dagens Industri: höjning av parkeringsavgifter

 

Kommentera