MARSCH MOT MONSANTO 2016 SVERIGE

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

MARSCH MOT MONSANTO

22/5 2016

DÖDEN FRÅN USA. Den 21 maj 2016 så var det en global demonstration mot företaget Monsanto. Protesten kallas March against Monsanto och utfördes i 46 länder samtidigt. Demonstrationen är årligen återkommande.  Hundratusentals människor demonstrerar mot Monsantos genmodifierade produkter över hela världen. Greenpeace och andra civil organisationer backade upp demonstrationen.  Även här i Stockholm så var det en liten demonstration på Sergels Torg mot Monsanto och GMO. Nästa år så ska jag själv se till att vara med på demonstrationen.

Nedanstående video är från protesmarschen mot Monsanto i år 2016 i Göteborg.

 

Varför ska man protestera mot Monsanto och deras genmodifierade produkter? En sak man kan göra är att läsa boken Hotet mot livet som är skriven av författaren Willian Engdahl. Kortfattat kan jag säga att det är en ryslig läsning om vad Monsanto och deras produkter står för.

Monsantos egna studier om sina produkter är totalt vinklade och opålitliga. I oberoende studier som har gjorts gällande Mosanto och deras produkter så visar sig mindre smickrande saker. Den genmodifierade maten kan skapa cancertumörer, sterilitet, födelsedefekter m.m.

I USA så är det FDA – Food and Drugadministration som är den myndighet som ska värna om amerikanarnas hälsa och leverne. Frågan man kan ställa sig är om det överhuvudtaget finns någon myndighet som är lika korrupt som just FDA. Tydligen är det så att Monsanto totalt bestämmer över FDA och FDA springer således Monsantos ärenden.

Tyvärr är hela USA ett korrupt land och nyligen så godkändes  en ny lag av kongressen som kallas Monsanto Protection Act. Den lagen innebär bl.a. att domstolar inte får stoppa försäljningen av Monsantos gm-frön.   Monsanto krossar samtidigt allt motstånd så att lokala farmare blir tvungna att lägga ned sin verksamhet eller börja arbeta med Monsantos skadliga produkter.

Det sägs också att Monsantos genmodifierade grödor har tagit död på stora mängder bin världen över. 

Referenser

March against Monsanto

Marsch mot Monsanto Sverige

Etrigg: mot Monsanto i Sverige

Kommentera