måndag morgon

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Så blev det måndag igen då. Jag somnade på soffan framför tv:n igår och vaknade klockan 3. Kunde inte somna om förrän kl 6. Gick upp klockan 08:30. Idag blir det jobb på eftermiddagen. Jag ska också söka en del nya jobb.

skoj att det blev silver i skidor igår för Sverige i OS. Jag såg också att damkronorna spöade Japan med 1 – 0 i ishockey.Jisses vilket tempo det var i hockeymatchen. Jag blev imponerad av japsarna. Det var japanerna som styrde matchen men Sverige som vann. Japanerna var som flugor – de var typ överallt. Damkronorna hade nog lite tur där.

Vad händer denna vecka? Det blir att städa, jag ska göra lite telefonjobb, på fredag ska jag jobba som butiksdemonstratör och dema pizza. Det är väl dessa jobb jag har inbokade. Annars händer inte så mycket. ska jobba på denna hemsida. Det tar verklgien lång tid att konfiguera hemsidan. Jag följer en tutorial ang. temat ”hueman” som jag har installerat. Jag lär mig dock mycket av denna tutorial. Det är faktiskt ganska nyttigt att leta upp tutorials på youtube – man lär sig alltid något nytt. Jag har också fattat hur viktigt det är att skriva rätt. Dvs. utseendet med rubriker och allt det där. Det är inget man lär sig över en natt.

En sak som är rolig vad gäller att konfiguera hemsidan är verktyget ”inspektera element” dvs. F12 på funktionstangenterna.
Med detta verktyg så kan man markera något på hemsidan som man vill konfiguera och då kommer koden att dyka upp för just den saken. Sedan kan kan prova att ändra – endast skenbart – i koden och se direkt hur ändringarna blir. Om man hittar rätt så brukar jag kopiera koden och klistra in den i ett plugin som heter custom css och vips så har du fixat det problemet. Ibland är det ganska lätt men ofta kan man få leta efter rätt kod länge. Jag är dock glad att jag lärt mig denna metod eftersom jag nu kan modifiera det mesta som jag vill modifiera. Det är också bra om man kan grundläggande css när man gör modifieringarna. Jag ska definitivt fortsätta mina studier inom css när jag har fått sidan till en bra standard.

Ha en bra dag/Janne

Kommentera