Ett inlägg om ångest.

BEARBETA ÅNGEST
Välkommen till min blogg och låt oss prata lite grann om ångest. För att tillgodogöra sig Dianetik är det inte ett ”måste” att ha ångest, depression eller liknande. Dianetik är för vem som helst men skulle man ha ångest eller om man känner sig deppad eller liknande så tycker jag att Dianetik är en bra lösning. Här är mer att läsa om Dianetik. Som scientolog och som Dianetik-auditör så anser jag att all ångest härstammar från det reaktiva sinnet och det är det reaktiva sinnet som bör attackeras om man vill göra något åt ångesten sin.  Inom Scientologin och Dianetiken så sysslar vi inte med piller överhuvudtaget eftersom vi anser att  sådant bara förvärrar situationen och inte går till roten till problemet.  Här kan du se CCHR dokumentärfilmer  om vår synpunkt på psykiatri och psykologi.  Det finns också gott om tester om man har ångest eller inte. Men om man kollar närmare på detta test så tror jag vem som helst kan stämplas med ångest. Ofta räknas symptom upp som mer eller mindre är vanligt beteende eller vanliga känslor. Kanske testerna har ringat in alla tänkbara symtom?

ÅNGEST OCH ORO
Så var kommer ångesten och oron ifrån? Som jag har nämnt tidigare så kommer dessa känslor från det reaktiva sinnet. Ångesten och oron är resultatet av alla trauman man haft och som har accumulerats i ens reaktiva sinne. Kan man lindra denna ångest och oro?  Svaret är Dianetik-auditering.  Termen auditering betyder helt enkelt vägledning eller terapi. Att bearbeta sin ångest och oro kan innebära mycket arbete. Det krävs mycket engagemang. Hela syftet med Dianetik-terapin är att utrota det reaktiva sinnet. KBT är en vanlig metod men jag undrar om den verkligen kan mätas med Dianetik?

ÅNGEST ALLMÄNA TIPS
Några allmäna tips för att hantera sin ångest.

 • Motion. Motionering är alltid stärkande oavsett om man har ångest eller inte.
 • Hälsokost. (Naturläkemedel, naturmedicin, kosttillskott och allt man nu kallar det) kan vara en bra grund att stå på.   Googlar man lite på ämnet så hittar man tips som t.ex. humle, fänkålste, kamomillte, passionsblomma, rosenrot, johannesört, vitaminer och mineraler, vitamin B6 och B12, Omega-3, magnesium, kalcium och  selen  för att nämna några.

ÅNGEST OCH MEDICIN
Hela ämnet mental hälsa domineras nu av psykofarmaka (antideppressiva, ångestdämpande, SSRI, benzo och hela den grejen) och slår man på tv:n så pratas det inte om annat. Det finns enorma pengar i detta område. Expressen hade en löpsedel nyligen där det stod: ”Därför tar inte Mikael Persbrandt medicin mot sin psykiska sjukdom”.  Det är väl meningen att folk ska tänka: ”men herregud, varför tar Mikael Persbrandt inte sin medicin om han är sjuk? . Idag pratas det flitigt om ämnen såsom om antideppressiva läkemede, ångestdämpande medicin,  läkemedelsbehandling med SSRI och liknande men psykofarmakan kommer endast att maskera problemet och i det långa loppet så kommer psykofarmakan att förvärra situationen. Kroppen vänjer sig vid substanserna och man har utvecklat ett beroende – oftast med kraftiga biverkningar. Ångestsjukdomar är också ett återkommande ord.  Det finns t.o.m en ångestförening. Där pratas det mycket om GAD , social fobi och liknande. 

Missa inte filmen Marknadsföring av vansinne av CCHR. Du kan se den gratis online.

DIANETIK-AUDITÖR
Inom Dianetiken så heter det oftats inte terapeut utan man är en audtiör. Det är väl inget fel med termen ”terapeut” men det blir lite för mycket sjukhus och klinik över det hela och så illa är det väl inte? Är det skadligt eller terapeutiskt att gräva i ens eget reaktiva sinne? När man gräver i ens eget reaktiva sinne så kommer ”dåligheterna” upp till ytan och det kan vara tufft ibland. Men faktum är att om man låter ”dåligheterna” vara kvar utan att konfrontera dem så kommer ditt tillståns inte att förändras. Så svaret är: ja, det är terapeutiskt att gräva i ens reaktiva sinne.

Introt från dvd:n ”Hur man använder Dianetik”. En dvd som jag säljer och som jag starkt rekommenderar. Den är inte bara informativ utan även enkel att förstå samt välgjord. Kontakta mig idag så skickar jag den till dig.

Här är en annan Sajt om ångest
Dianetik som terapi
Bearbeta traumai
Ross Kemp Caracas, Venezuela

 

 

3 Comments

 1. Hej!

  Jag måste få säga några ord om hur jävligt det är detta att Läkemedelindustrin håller på att ta över allt som går under benämningen Sjukvård.
  Har själv erfarenhet av att drabbats av en mängd olika smärtor i hela kroppen samtidigt som jag drabbades av en mycket märklig form av ”panikångest” som slog till precis vid insomnanadet.
  Prover tagna inom den vanliga vården visade ingenting. 3 olika läkare föreslog att det var”stress och ångest” och ville alla skriva ut SSRI-preperat (en form av psykiatriska preparat).
  SSRI-preparat plus smärtstillande av stark, narkotisk variant.
  Efter att ha konsulterat en Naturläkare, en Kinesiolog och en Homeopat konstaterades det av alla att jag hade en borrelia infektion i kroppen. En variant som saboterade både nervsystem och muskler.
  Husläkaren påstod att det test dom tagit för borrelia var ”säkert”.
  Andra läkare har informerat mig om att det med detta test hittas färre än 50% av dom som faktiskt bär på borrelian.

  Jag har nu använt en kombination av de tre ovanståendes rekommendationer och är nu till 85% fri från Borrelian.

  Inse hur tragiskt det hade varit om jag hade tagit psykpreparaten istället, dessa vanebildande droger som endast hade gjort kroppen sämre, istället för att hitta något som faktiskt botade orsaken till problemen.

  Men Läkemedelsindustrin har sedan länge slutat att forska fram saker som BOTAR.
  Man tjänar oändligt mycket mer på att sälja sådant som dämpar symtomen.
  Slutsats: Om vi alla är lite sjuka och tar deras piller håller vi oss sjuka och dom drar in enorma pengar.
  Detta skulle då vara det enda alternativet om dom får som dom vill och alla andra – fungerande behandlingsmetoder – förbjuds.

  Går vi med på detta?

 2. Jag ser nu att jag har hänsyftningsfel ovan.
  Husläkaren sa alltså att det test som togs inom den officiella vården på Vårdcentralen var ”ett säkert test”.

  Vad jag har lärt mig sedan dess är att det finna andra testmetoder som INTE ANVÄNDS inom den traditionella vården som fungerar mycket bättre. Varför används inte dessa?
  Min personliga övertygelse är att det finns inblandade som inte vill att det ska hittas eftersom man då skulle kunna BOTA sjukdomen och därför skulle Läkemedelsindustrin inte dra in lika mycket pengar.
  Borrelia ligger bakom en mängd andra diagnoser som Panikångest, Kroniskt Utmattningssymtom, Fibromyalgi, Akut Vitaminbrist, Hjärtrusningar, Febertillstånd och en mängd andra saker.
  Enormt många människor skulle kunna bli friska och sluta ta psykpreparat, morfinbaserade smärtstillande, hjärtmediciner och annat om man hittade fram och botade alla som ovetandes går med borrelia i kroppen.

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte.