Läkemedelsverket bötfäller hälsokost-företag för försäljning av ört

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

Läkemedelsverket stoppar ett hälsoföretag i Lund att sälja deras preparat eftersom preparatet innehåller växten Djävulsklo.   Eftersom hälsoföretagets produkt har egenskaper som motsvarar ett registrerat preparat mot artros så anser Läkemedelsverket att preparatet bör ses som medicin. Hälsokostföretaget hotas med vite på en miljon kronor om de fortsätter att sälja preparatet. Hälsoföretaget menar i sin tur att produkten inte ska klassas som läkemedel eftersom det inte står på förpackningen att den rekommenderas för att behandla sjukdom.

 LÄKEMEDELSBOLAGEN VILL UTROTA ALTERNATIVMEDICINEN
Att registrera en produkt som läkemedel är en DYR process. Jag vågar nog påstå att om alla naturhälsoaffärer ska bli tvungna att registrera sina produkter så kommer de inte att överleva. Kanske åtgärder  som denna är början på en ny era där Läkemedelsverket visar sitt rätta jag? Läkemedelsverkets löner betalas ut av läkemedelsbolagen och  det kanske inte är så konstigt att vi  ser rubriker som denna. Att inte Läkemedelsverket får statliga löner är för mig en gåta. Kan man få något annat än partiskhet i ett fall som detta?

EU SPRINGER ÄRENDEN ÅT LÄKEMEDELSBOLAGEN
Det är väl antagligen samma gamla visa som utspelar sig. Läkemedelsbolagen vill ha monopol på området hälsa och alternativmedicinen är i skottgluggen. Inget nytt med andra ord men verkligen något som man måste ta på allvar. Får läkemedelsbolagen sin vilja igenom blir vi alla ”beteende-modifierade” med hjälp av psykofarmaka och annat skräp. Saker som alternativmedicin  eller KAM ( komplementär och alternativ medicin)  kommer givetvis att bli förbjudna. Allt detta beror på ett EU-direktiv som förbjöd Sverige att sälja icke-licenserade örter. Nu har klappjakten börjat.

 MATS REIMER  GER AMFETAMIN TILL BARNEN
Mats Reimer är en barnläkare från Göteborg och han är även kolumnist på tidningen Dagens Medicin. När han inte ger amfetamin till kidsen så sysslar Mats Reimer med att ösa glåpord över allt som har med alternativmedicin att göra. Ingen går säker för Mats Reimers svada. Mats Reimers senaste bidrag till de svenska barnen är rent amfetamin (Vyvense). Vi är alla glada att barnen äntligen fungerar bättre i skola och på sin fritid tack vare Mats.

Petition mot Läkemedelsverket  Här kan du skriva på en petition mot Läkemedelsverket strävan att förbjuda örter.

Ett avsnitt från filmen: Mördande vinst- vad du inte vet om psykofarmaka.

   

Andra sajter/sidor

http://www.skanskan.se/article/20140126/LUND/140129510/-/kan-fa-miljonvite-for-djavulsklo-
Kostdemokrati Sajten Kostdemokrati går bärsärk mot Läkemedelsverket

 

 Copyright  © 2014  Jan Malmstad| All Rights Reserved

1 Comment

Kommentera