KRIGET MOT VÅRA KONTANTER

2 total views, 2 views today

24/8-2016.

Våra fysiska pengar försvinner sakta men säkert eftersom Sveriges privata banker vill ha bort kontanter och endast använda digital valuta.   Om Sverige endast har digital valuta så kommer vi bankkunder att bli slavar gentemot bankerna.

KONTANTER I SVERIGE MINSKAS ÅRLIGEN

Bankomaterna i Sverige blir färre och färre. Mängden kontanter (fysiska pengar) i Sverige minskar år efter år.  Vissa butiker tar endast betalning med kreditkort (något som borde vara olagligt). Många svenska banker hanterar inte kontanter längre. I vissa länder används t.o.m. biometri * som betalning.  Sverige går med andra ord mot ett kontantlöst samhälle eftersom de svenska privata bankerna vill ha det på det sättet.

bjrön eriksson_kontantupproret_kontantlösa samhälle_ sverige
Björn Eriksson kämpar för våra kontanter.

ETT LIV I SKULD

Varför sker denna utveckling? Utvecklingen beror på att våra privata banker (Handelsbanken, Nordea, Swedbank, Den danske bank, etc) vill ha digital valuta istället för kontanter. Detta tjänar de stora pengar på och det ger dem total kontroll över våra pengar. Det kostar bankerna betydligt mindre med digital valuta.  Merparten av det finansiella systemet styrs av privata aktörer och inte staten. Samma sak gäller internationellt, det är privata banker och aktörer som kontrollerar och ger ur valutan. Deras främsta vapen är att de kan skapa pengar ur tomma intet (digital valuta).

När du söker ett lån på en bank och du blir beviljad så tar inte banken pengarna från sina egna besparingar och ger till dig utan istället hux flux så har banken trollat fram två miljoner kronor till ditt lån. Banken har skapat siffror på en datorskärm som säger två miljoner.  Banken har skapat pengar ur tomma intet och de har inte  täckning för pengarna. Metoden kallas för fraktionella reserver.   Det är denna metod som ger bankerna en sån makt.

Om du inte kan betala för din bostadsrätt så tar banken din lägenhet. Banken själv har inget att förlora, de hade ju inte ens pengarna från början. Dagens banksystem är alltså ett system där några få i toppen tjänar storkovan medans resten får betala notan. Det hela påminner om ett pyramidspel. Systemet går ut på att sätta människor, företag och nationer i skuld. Hela systemet är uppbyggt på det sättet eftersom merparten av pengarna i Sverige skapas när en privat bank skapar en skuld (lån) till någon.  Det sägs att 95 % av de pengar som finns i Sverige är just dessa skulder medans resten är fysiska pengar.  Det är även denna metod som ligger bakom inflation eftersom pengarnas värde sjunker i och med att bankerna manipulerar valutan på detta sätt.   I Sverige är det Riksbanken som trycker upp de fysiska pengarna och Riksbanken agerar efter politiska beslut.

KONTANTUPPRORET

 Kontantupproret är en rörelse som jobbar för att behålla kontanterna i Sverige. Ordförande är den f.d. rikspolischefen Björn Eriksson. Kontantupproret har skrivit en vitbok som förklarar vad som sker i Sverige. Här är ett axplock ur vitboken:

Björn Eriksson:
 
Kontanterna håller på att försvinna från samhället i snabb takt. Utvecklingen är inte konsumentdriven utan skyndas fram av storbankerna. Anledningen är rent vinstintresse. Bankernas arbete har hittills varit effektivt. Tanken på att Sverige så småningom kommer att bli kontantlöst har fått fäste på många håll, både bland privatpersoner, företag och i offentliga verksamheter. Frågan om kontanternas vara eller inte vara borde vara en fråga för de folkvalda. Men frågan har försvunnit ur agendan. Skillnaden mellan ett samhälle där kontanter utgör en mindre del av betalningarna och ett helt kontantlöst samhälle  är betydande. Det skulle bl.a. urholka människors integritet.  Detta är en stor och viktig fråga som kommit i skymundan i en debatt som alltför länge har styrts av bankernas intressen.

De privata bankerna tjänar mer pengar på digitala transaktioner är kontanta. Bankerna tjänar mycket pengar på att folk använder kreditkort. Om de privata bankerna får till stånd endast digitala betalningar så kan de sätta priserna för avgifter, införa kontroller etc.  Danske bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB Swedbank och sparbankerna har försökt införa en avgift på betalmetoden Swish men backade efter protester.

Visa och Mastercard är bankägda. De kan stoppa transaktioner mot företag som de anser omoraliska. Wikileaks t.ex. råkade ut för detta. Även webbutiker som anses sälja omoraliska varor bojkottas av kreditkorten. En skräckfilmsförsäljare I Sverige blev blockad av att kunna betala med Visa och Mastercard. Han var tvungen att lägga ned verksamheten därför.

Bankerna vill göra det så krångligt som möjligt att handskas med kontanter. Bankerna startade företaget Bankomat AB. Efter den starten så började de att minska antalet bankomater i Sverige. Det har skett en kraftig minskning av bankomater i Sverige eftersom bankerna inte gillar kontanter. Det har skett en markant minskning av antalet bankkontor i Sverige som hanterar kontanter. Orsaken är att bankerna inte vill ha kontanter. Storleken på beloppen kontanter man får ta ut via bankomater sänks år efter år – allt enligt de privata bankernas direktiv. Bankerna har även försökt få till stånd avgifter på kontantuttag men stoppades i sina försök.
 
För att göra det så krångligt och dyrt som möjligt vad gäller kontanter så har bankerna bestämt att det är olagligt att förvara kontanter i bankfack. BDB står för bankernas depåbyrå, vilket är en organisation som de själva har skapat. BDB tog över kontanthanteringen i Sverige när staten släppte ansvaret. För att tvinga handlare och deras kunder att använda kontokort istället för kontanter så har BDB kraftigt ökat kostnaden för värdebolagen att frakta kontanter. På så sätt måste värdebolagen ta höga avgifter av handlarna när de fraktar deras kontanter.

Ytterligare saker som bankerna har gjort är att kraftigt höja priserna för att köpa och sälja buntar med kontanter. Prisökningen låg på mellan 22 till 1200 %.

För att förstöra kontanternas rykte så har kortföretaget Mastercard kommit med felaktiga påståenden om att kontanter är fulla av bakterier. Men det visade sig att kontanterna inte har mer bakterier än ett kontokort…

INTEGRITET
Tänk att  exakt kunna veta var, när och var varje person i hela landet gör sina inköp. Tänk också  att kunna hindra någon från att handla, tanka eller äta. I en värld med bara elektroniska betalningar är det ett fullt möjligt scenario. När du inte själv kan välja betalningsmedel  är du helt i händerna på den som kontrollerar de digitala pengarna. Det är en farlig utveckling när privata aktörer får positionen att bestämma och kontrollera folk och företag och avgöra vilka som ska kunna stängas av från en nödvändig samhällstjänst.

I  Norrbotten kan folk få åka 10-15 mil till närmaste bank som hanterar kontanter. Pga. att bankerna gör det svårhanterligt med kontanter så drabbar det småföretagare som kan bli tvungna att lägga ned verksamheten.

Musikfestivalen i Bråvalla skulle vara kontantfri. Betalsystemet havererade och ingenting fungerade vad gällde betalningar.  

Idag har vi det exceptionella fallet med negativ ränta. Ingen bank i Sverige har ännu börjat med minusränta på sparkonton. Men ponera att de kommer att göra det. Då får vi snällt se på när pengarna förlorar i värde utan att vi ens har en teoretisk möjlighet att ta ut dem och stoppa dem i madrassen.

PRO (Pensionärernas riksorganisation) har överlämnat 139 064 namnunderskrifter till finansmarknadsministern  som ett led i kampanjen ”Kontanter behövs”.

Slut från Kontantupproret

Cirka 5.45 minuter in i nedanstående video så pratar David Icke om det kontantlösa samhället och EU och vad själva planen är.

EU OCH SVENSKA BANKER

Redan idag så ser vi att bankerna har alltför mycket makt över våra pengar. Detta märks inte minst tack vare vårt medlemskap i EU. EU har gett ut penningtvättsdirektiv och det är dessa direktiv som är orsaken till varför banken ställer underliga frågor till dig när du t.ex. vill sätta in kontanter, ta ett lån etc. Jag har själv råkat ut för det.  EU:s direktiv är ytterligare ett steg i kriget mot kontanterna.

 Här är några exempel på hur bankerna agerar (och detta beror på EU:s penningtvättsdirektiv)

 Handelsbanken

”Alla insättningar över 10 000 kronor måste föranmälas till bankkontoret av säkerhetsskäl. Ja, lagen mot penningtvätt gäller alltid och oavsett belopp så måste banken veta var pengarna kommer ifrån och vem som sätter in pengarna.Enligt penningtvättslagen måste vi på banken dessutom förstå transaktionen och då är det lämpligt att du tar med dig relevant dokumentation, som till exempel ett kvitto.

Penningtvättslagen ställer höga krav på att vi har god kännedom om dig som kund och dina bankaffärer. Vi måste förstå syftet med affärsrelationen och dina olika transaktioner.Lagen kräver också att vi ska ta reda på om du är en PEP, det vill säga en person i politiskt utsatt ställning eller en anhörig eller medarbetare till en person som har en hög befattning inom en stat, i ett statligt ägt bolag eller i en internationell organisation.
När det gäller organisationer måste vi bland annat veta vem som äger eller har bestämmande inflytande till mer än 25 procent, samt vem som är verklig huvudman. När du blir kund hos oss får du besvara frågor så att vi lär känna dig och förstår hur du tänker använda bankens produkter och tjänster. Din legitimation vill vi också se. När du sätter in pengar eller överför värdepapper har banken en skyldighet att ta reda på varifrån pengarna eller tillgångarna kommer.”

Några frågor man kan få är:

”Var har du fått dina pengar ifrån?”

”Kan du bevisa det?”

” Har du lönespecifikationer som kan styrka att du har fått pengar?”

”Vad ska du använda pengarna till?”

Det är alltså viktigt att man har dokumentation varifrån man har fått sina pengar. Vi är nämligen alla skyldiga tills motsatsen har bevisats.

 
”VAD FÖR NÅGOT BRUKAR DU KÖPA MED DET KONTOKORTET?”

Jag själv omvandlade ett lån som jag har nyligen och lyckades skaffa mig lägre ränta. Men givetvis så fick jag svara på frågor om pengar. Några frågor handlade om ett kontokort som jag innehar. Den sista frågan så kunde jag inte hålla mig för skratt. Kvinnan i telefonen frågade:

”Vad för saker brukar du köpa med det kontokortet?”.

Jag skrattade till och sade att jag brukar köpa en kopp kaffe på SevenEleven. Men kollar man seriöst på det så måste ni hålla med om att det är bisarrt att man är tvungen att redogöra för sin bank vad för saker man handlar med sitt bankkort?  Tack vare EU så håller de svenska bankerna på att införa en superkontroll av oss medborgare. Den nuvarande rödgrönrosa regeringen hjälper gärna EU att installera denna superkontroll.

 

LÖSNINGEN

Vi har kommit till den absurda situationen att vi har banker som vägrar att befatta sig med kontanter. Bankerna skyller på än det ena och än det andra för att undvika kontanthantering. Deras verkliga motiv är pengar och makt. Om bankerna får igenom endast digital valuta i Sverige så är det inte svårt att inse att bankerna kommer att få en enorm makt över våra liv. Man kan bara spekulera om vad som kommer att hända. Bankerna kommer att bestämma avgifter som de behagar och vi kommer inte att ha något att säga till om.  Bankerna kan efter eget godtycke stänga av kontona hos grupper eller personer som de inte gillar – detta har hänt. Tänk dig själv om du hamnar på EU:s svarta lista.

Lösningen är alltså att skära bort denna makt. Man bör stoppa privatbankernas tillstånd att skapa pengar ur tomma intet eftersom det är denna metod som är det största problemet. Sverige bör gå tillbaks till guldmyntfoten, dvs. att vi har guld som backar upp värdet på den svenska kronan. Man bör öka mängden kontanter i samhället och man bör se till att det blir lättare och billigare att hantera kontanter. Man bör öka antalet  bankomater igen. Staten eller Riksbanken måste ta sitt ansvar för kontantförsörjningen i Sverige.

 

FÖRBJUD PRIVATA BANKER ATT SKAPA PENGAR UR TOMMA INTET!

 

DEFINITIONER

Biometri = Biometri innebär att man identifierar sig med en kroppsdel, t.ex. handen eller tummen.  I USA så har denna metod av identifiering  ökat drastiskt efter 9/11.

Referenser

Libertysilver: Det kontantlösa samhället

LADDA NER VÅRA BÖCKER

Aftonbladet: Vänsterpartiet vill ha mer kontanter

Dagens handel: Björn Eriksson vill behållan kontanterna

 

Foto

By Petter Arvidson / Bildbyrån [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
 

Share

Kommentera