STOPPA KRIGET MOT VÅRA KONTANTER!

DO YOU LIKE WHAT YOU ARE READING? PLEASE MAKE A DONATION.

24/8-2016.

Våra fysiska pengar försvinner sakta men säkert och Sverige går mot ett kontantlöst samhälle. I ett samhälle med uteslutande digital valuta så är vi helt i händerna på privata banker.

UTFASNINGEN AV KONTANTER

Bankomaterna i Sverige blir färre och färre. Mängden kontanter (fysiska pengar) i Sverige minskar år efter år.  Vissa butiker tar endast betalning med kreditkort (något som borde vara olagligt). Många svenska banker hanterar inte längre kontanter. I vissa länder används t.o.m. biometri  som betalning.  Sverige går med andra ord mot ett kontantlöst samhälle. Det kontantlösa samhället är en långsiktig plan utarbetad av bankirer i syfte att uppnå kontroll.

kontanter förbjudet_endast kort_kontantlöst samhälle sverige_
Kontantfri kassa – endast för betalning med kort. Skyltar som dessa blir vanligare och vanligare i Sverige. En del påstår till och med att det är bra för miljön att endast betala med bankkort.

 

ETT LIV I SKULD

Utvecklingen mot det kontantlösa samhället beror på att våra privata banker tjänar mer när vi använder digital valuta samt att en digital valuta ger bankerna makt.  Merparten av det finansiella systemet styrs av privata aktörer och samma sak gäller internationellt. Bankernas främsta vapen är att de kan skapa pengar ur tomma intet (digital valuta).

När du söker ett lån på din bank och du blir beviljad lånet så tar inte banken pengarna från sina egna besparingar och ger till dig utan istället hux flux så har banken trollat fram två miljoner kronor till ditt lån. Banken har skapat siffror på en datorskärm som säger två miljoner.  Banken har skapat pengar ur tomma intet och de har inte  täckning för pengarna. Metoden kallas för fraktionella reserver.   Det är denna metod som ger bankerna en sådan makt. Om en bank har 1000 kronor på sitt konto så kan banken genom metoden fraktionella reserver skapa digital valuta motsvarande 10 000 kronor. Pengar ur tomma intet.

Om du inte kan betala för din bostadsrätt så tar banken din lägenhet. Banken själv har inget att förlora, de hade ju inte ens pengarna från början. Dagens banksystem är alltså ett system där några få i toppen tjänar storkovan medans resten får betala notan. Det hela påminner om ett pyramidspel. Systemet går ut på att sätta människor, företag och nationer i skuld.  Ungefär 97 % av de pengar som skapas i Sverige skapas när någon tar ett lån, resten är kontanter. I och med att bankerna kan skapa digitala  pengar utan restriktioner så förlorar pengarna sitt värde och vi får inflation.

KONTANTUPPRORET

 Kontantupproret är en rörelse som jobbar för att behålla kontanterna i Sverige. Ordförande är den f.d. rikspolischefen Björn Eriksson. Kontantupproret har skrivit en vitbok som förklarar vad som sker i Sverige. Här är ett utdrag ur vitboken:

Björn Eriksson:
 
Kontanterna håller på att försvinna från samhället i snabb takt. Utvecklingen är inte konsumentdriven utan skyndas fram av storbankerna. Anledningen är rent vinstintresse. Bankernas arbete har hittills varit effektivt. Tanken på att Sverige så småningom kommer att bli kontantlöst har fått fäste på många håll, både bland privatpersoner, företag och i offentliga verksamheter. Frågan om kontanternas vara eller inte vara borde vara en fråga för de folkvalda. Men frågan har försvunnit ur agendan. Skillnaden mellan ett samhälle där kontanter utgör en mindre del av betalningarna och ett helt kontantlöst samhälle  är betydande. Det skulle bl.a. urholka människors integritet.  Detta är en stor och viktig fråga som kommit i skymundan i en debatt som alltför länge har styrts av bankernas intressen.

Bankerna vill göra det så krångligt som möjligt att handskas med kontanter. Bankerna startade företaget Bankomat AB. Efter den starten så började de att minska antalet bankomater i Sverige. Det har skett en kraftig minskning av bankomater i Sverige eftersom bankerna inte gillar kontanter. Det har skett en markant minskning av antalet bankkontor i Sverige som hanterar kontanter. Orsaken är att bankerna inte vill ha kontanter. Storleken på beloppen kontanter man får ta ut via bankomater sänks år efter år – allt enligt de privata bankernas direktiv. Bankerna har även försökt få till stånd avgifter på kontantuttag men stoppades i sina försök.
 

För att göra det så krångligt och dyrt som möjligt vad gäller kontanter så har bankerna bestämt att det är olagligt att förvara kontanter i bankfack. BDB står för bankernas depåbyrå, vilket är en organisation som de själva har skapat. BDB tog över kontanthanteringen i Sverige när staten släppte ansvaret. För att tvinga handlare och deras kunder att använda kontokort istället för kontanter så har BDB kraftigt ökat kostnaden för värdebolagen att frakta kontanter. På så sätt måste värdebolagen ta höga avgifter av handlarna när de fraktar deras kontanter.

Slut citat.

Länk till Kontantupprorets vitbok finns längst ned på sidan.

Video ovan: Björn Eriksson blir intervjuad om det kontantlösa samhället.

EU:S PENNINGTVÄTTSDIREKTIV

 EU har gett ut penningtvättsdirektiv och det är dessa direktiv som är orsaken till varför banken ställer underliga frågor till dig när du vill sätta in kontanter, ta ett lån etc. Vissa bankkunder har sagt att de känner sig kränkta när de vill göra ärenden gällande kontanter på en bank.

Några frågor man kan få är:

”Var har du fått dina pengar ifrån?”

”Kan du bevisa det?”

” Har du lönespecifikationer som kan styrka att du har fått pengar?”

”Vad ska du använda pengarna till?”

osv…

Det är alltså viktigt att man har dokumentation varifrån man har fått sina pengar; vi är nämligen alla skyldiga tills motsatsen har bevisats. EU:s penningtvättsdirektiv är således ännu ett steg i kriget mot våra kontanter. Det ska vara ”fult” att inneha kontanter.

vi hanterar ej kontanter_svenska banker_
Många svenska banker hanterar inte längre kontanter.

 
”VAD FÖR NÅGOT BRUKAR DU KÖPA MED DET KONTOKORTET?”

Jag själv omvandlade ett lån som jag har nyligen.  Men givetvis så fick jag svara på frågor om pengar. Några frågor handlade om ett kontokort som jag innehar. När jag fick den sista frågan så kunde jag inte hålla mig för skratt. Kvinnan i telefonen frågade:

”Vad för saker brukar du köpa med det kontokortet?”.

Jag sade att jag brukar köpa en kopp kaffe på Seveneleven. Men kollar man seriöst på det så måste ni hålla med om att det är knäppt att man är tvungen att redogöra för sin bank vad för saker man handlar med sitt bankkort?  Tack vare EU så håller de svenska bankerna på att införa en superkontroll av oss medborgare. Den nuvarande rödgrönrosa regeringen hjälper gärna EU att installera denna superkontroll genom att Regeringen Löfven regelbundet ändrar på svenska lagar så att de anpassas till EU: s direktiv och förordningar.

SUMMERING

Vi har kommit till situationen att vi har banker som vägrar att befatta sig med kontanter. Bankerna skyller på än det ena och än det andra för att undvika kontanthantering men deras verkliga motiv är pengar och makt. Om Sverige blir ett kontantlöst samhälle så är vi helt i händerna på bankirerna.  Och om man är som jag som läser mycket alternativ media där man kan läsa att bankirer i princip styr denna planet så blir man minst sagt orolig.

Sverige måste lagstifta om att vi bankkunder ska ha rätt till att handla med kontanter. Att inte få handla med kontanter  är inget annat än diskriminering.  Sverige bör även gå tillbaks till guldmyntfoten för att göra valutan stabil. Man bör öka mängden kontanter i samhället och man bör se till att det blir lättare och billigare att hantera kontanter. Bankernas depåbyrå bör fråntas rätten att bestämma reglerna för Sveriges kontanthantering.  Bankomat AB bör inte vara den som bestämmer antalet bankomater i Sverige. Vi bör även passa på att skriva in i grundlagen att Sverige inte ska ha euron som valuta. Detta skulle ha gjorts redan 2004. Vi måste även  få tillbaks bankomaterna.

Sist men inte minst så bör Sverige lämna EU.

 Referenser

Libertysilver: Det kontantlösa samhället

LADDA NER VÅRA BÖCKER

Aftonbladet: Vänsterpartiet vill ha mer kontanter

 

Foto

By Petter Arvidson / Bildbyrån [CC BY 3.0], via Wikimedia Commons
 

1 Comment

Kommentera